Počinje plej-ofa košarkaša: Prvak ne da tron

Budućnost Voli i Sutjeska su najviše pokazali u Superligi i očekuje se da te dvije ekipe odluče o novom prvaku
68 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.05.2013. 11:40h

Prvim mečevima polufinala plej-ofa, danas kreće borba za titulu prvaka Crne Gore. Budućnost Voli i Sutjeska su najviše pokazali u Superligi i očekuje se da te dvije ekipe odluče o novom prvaku.

I dok Ulcinj ima male šanse da iznenadi „plave”, Teodo će pokušati da pomrsi račune Nikšićanima.

Budućnost Voli - Ulcinj (subota, 18 sati)

Podgoričani brane titulu, a prva prepreka na tom putu je Ulcinj. Izabranici Igora Jovovića su apsolutni favoriti, tim prije što su u Superligi bez problema savladali istog rivala. Meč počinje u 18 časova.

"Igrali smo dva meča sa Ulcinjom, oba puta smo dobili, ali nas to neće zavarati. Imamo prednost domaćeg terena, očekujem prije svega dobru igru, a potom i pobjedu. Nikola Ivanović je u Nikšiću polomio nos i neće igrati, dok Marko Mugoša ima problema sa prstom na ruci, ali se nadam da će biti spreman. Nadam se da će igrati, jer bismo u suprotnom bili u velikom problemu, pošto na parketu mora da bude jedan mladi igrač. Tako bismo ostali samo na Danilu Nikoliću", istakao je Jovović.

Ulcinjani su plasmanom u plej-of ispunili cilj i rasterećeni ulaze u mečeva sa Podgoričanima.

"Budućnost je aposlutni favorit, oba puta nas je lako dobila. Prvi susret u „Morači” izgubili smo sa 40 razlike, pa sada dolazimo sa željom da pružimo što jači otpor", kaže Milisav Šušić, strateg Ulcinjana.

Sutjeska - Teodo (subota, 19)

Trijumf protiv Budućnosti osokolio je izabranike Dušana Dubljevića, koji u dobrom raspoloženju dočekuju Teodo. Nikšićani su odlučni da u prvom susretu (početak u 19 časova) dokažu Tivćanima da nemaju šta da traže u gradu pod Trebjesom.

"Sigurno da će mečevi sa Teodom obilovati neizvjesnostima. Goste respektujemo, nedavno su nas porazili pred svojom publikom. Sada imamo dobru priliku na svom parketu da im se revanširamo. Uvjeren sam da imamo dovoljno kvaliteta da startujemo pobjedom. Najvažnije je da smo spremni i dovoljno motivisani za našeg rivala", rekao je Nikola Pavlićević, organizator igre Sutjeske.

Teodu je nakon pobjede u Baru poraslo samopouzdanje i pokušaće da napravi brejk u Nikšiću.

"Igramo protiv izuzetno kvalitetnog tima, koji je tokom sezone pokazao da može da igra protiv svih, pa i Budućnosti. Sutjeska i mi smo odigrali četiri meča ove sezone, ostvarili smo po dvije pobjede, što pokazuje da će biti težak meč. Mi ćemo pokušati da iskoristimo psihološki pritisak koji je na njihovoj strani i napravimo brejk. Mislim da će pobjednik prvog meča igrati u finalu", ističe trener Tivćana Slobodan Savović.

Bonus video: