NOVO SAOPŠTENJE KK CRVENA ZVEZDA

Čović ne staje: „Kup Milivoja Jovčića”, gepekovanje...

Bura nakon finala Kupa Radivoja Koraća se ne stišava
1583 pregleda 4 komentar(a)
Sa utakmice Partizan - Crvena zvezda u Nišu, Foto: Saša Đorđević/Beta
Sa utakmice Partizan - Crvena zvezda u Nišu, Foto: Saša Đorđević/Beta

Taman kada se malo smirila bura nakon finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu, odluka KSS o kaznama je izazvala novu reakciju Crvene zvezde.

Klub sa Malog Kalemegdana, koji će morati da plati 912.000 dinara (7.700 eura) zbog napuštanja pobjedničke ceremonije i izjava Nebojše Čovića da su „crveno-bijeli” pokradeni, u novom saopštenju proziva čelnikle Košarkaškog saveza Srbije, svoje najveće rivale iz Humske 1...

Kazne posle kupa: Zvezda da plati 912.000 dinara, Partizan 174.000

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

„KK Crvena zvezda je još u srijedu saznao za sramno i nestručno saopštenje KSS o nekakvim navodnim kaznama, izrečenim povodom događaja koji su viđeni tokom Kupa Radivoja Koraća, a naročito u finalu. Znajući kako pojedini čelnici u KSS rade, mirno smo pratili genezu stvaranja ovog njihovog saopštenja uz pomoć pravnog savjetnika sa nadimkom 'patak', koji su izvršili pritisak kako bi se kreiralo ovakvo 'saopštenje'. Saopštenje nije potpisano, niti ovjereno od strane komesara Kupa Radivoja Koraća Bojana Popovića, koji je naveden kao autor ovog sramnog saopštenja sa naznakom 's.r'. Provjerom i dojavama iz KSS, saznali smo da on to sigurno nije, bez obzira šta bude izjavljivao nakon ovog našeg obraćanja”.

„Saopštenje je urađeno prilično brzo, bez poštovanja elementarnih pravnih, i na zakonima zasnovanih normi, te je kao takvo veoma nestručno i proizvod je ljudi koji nisu kompetentni za to, a pri tome su vrlo ostrašćeni protivnici Crvene zvezde”.

„Njih ne interesuje ni Ustav Republike Srbije, ni Zakon o sportu, ni Zakon o Upravnom postupku, a tek da ne pričamo o Statutu KSS i raznim pravilnicima koji još od januara 2017. godine nisu usaglašeni sa navedenim zakonima! Po takvim aktima odlučuje KSS, i nedvosmisleno krši zakone bez bilo kakvih sankcija! Od dotičnih čelnika nismo ni očekivali bolje, jer pojedinci među njima već sedam godina 'likuju' na permanentne uvrede jednoj ženi koja je majka i baka, a da je pritom niko ne štiti, iako za to postoje jasno definisana pravila ne samo u ovoj organizaciji, nego u cjelokupnom društvu”.

„Naravno da to nije uradio ni delegat Veselin Marjanović, jer bi možda od dotičnih čelnika izgubio 'tezgu', a čak nas ni ne čudi što prvi sudija gospodin Ilija Belošević to nije uradio jer bi i on možda mogao da bude 'sankcionisan' od istih koji imaju vjerovatno uticaj u raznim organizacijama, znajući kako je jedan prebijeni sudija, koji zapravo 'nije prebijen' munjevito napredovao”.

„Što se tiče suđenja na finalnoj utakmici, svi smo mogli da vidimo šta se događalo, i zbog čega se Kup Radivoja Koraća ove godine može nazvati Kup Milivoja Jovčića. Vjerujemo da će se mnogi sjetiti da su pojedinci među čelnicima KSS svojevremeno svoj uticaj koristili malo drugačije, pa je tako gospodin Jovčić na malo grublji način naučio kako treba da se ponaša. 'Prevaspitanje' je završeno vožnjom u gepeku i selidbom Jovčića van Beograda”.

„Školski primer faula u napadu koji nije dosudio 'prevaspitani' Jovčić promijenio je kompletan tok utakmice, a oko dosuđenog faula sudije Uroša Obrkneževića, na 0,2 sekunde pre kraja, sve je rekao nekadašnji reprezentativac Srbije i igrač Partizana Nenad Krstić. Na detalj iz vremena Indijanapolisa 2002. godine i izjavu sudije Picilkasa, ne treba ni da podsjećamo”.

„U saopštenju pod rednim brojem 3, navedeni su izvodi iz nekakvih izvještaja delegata, u koje nismo imali uvid, i taksativno navedene odluke komesara bez bilo kakvih obrazloženja. Kulminacija nestručnosti je da nam je putem saopštenja br. 3 dat kao klubu nekakav rok za uplate i rok za nekakve žalbe”?

„Potpuno smo sigurni da ovakav pravni postupak više nigdje na svijetu ne postoji! I da još jednom podsjetimo, u saopštenju pod rednim broj 3 osim koloritnog zaglavlja, nema ni pečata, ni zavodnog pečata, ni potpisa, kao da ga je pisala grupa građana u kafani? Da rezimiramo ovu farsu od saopštenja pod rednim brojem 3 - nevjerovatno je da se komesar kup takmičenja, poziva na propis drugog pravnog lica, Košarkaške lige Srbije? Da podsetimo, Košarkaška Liga Srbije (KLS) je posebno pravno lice! Po ovom pristupu komesar je mogao da se pozove i na disciplinski pravilnik bilo kog saveza u Srbiji”.

„Najblaže rečeno, povrijeđen je postupak u svim pravnim normama. Prekršaji koji se stavljaju na teret KK Crvena zvezda nisu prethodno predviđeni odgovarajućim aktom KSS-a, samim tim za to nije predviđena ni kazna. Pametnom dosta! Pitanja koja se otvaraju pred KSS mnogo su ozbiljnija od ovog nemuštog saopštenja broj 3. Sve ovo što se dogodilo na kupu u Nišu, nažalost nije prvi put, i kao takvo je kap koja je prelila čašu bezvlašću i bahaćenju licemernih pojedinaca”, piše u saopštenju KK Crvena zvezda.

Cirkus se nastavlja...