Bruklin i Hjuston ostali u seriji, Atlanta izjednačila

Košarkaši Hjustona konačno su pronašao način da završe utakmicu kako treba, pošto su su i u prethodne tri utakmice vodili u posljednjoj četvrtini, ali su gubili od Oklahome
59 pregleda 1 komentar(a)
Bruklin, Foto: Beta/AP
Bruklin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.04.2013. 08:43h

Košarkaši Bruklina produžili su neizvjesnost protiv Čikaga. Gosti su u najnaseljenijem dijelu Njujorka tražili kartu za polufinale Istoka, ali je Bruklin smanjio na 3:2. Karavan se seli u Čikago, gdje će "bulsi" imati novu, još veću šansu, da privedu kraju jednu od najneizvjesnijih serija u plej-ofu.

Bruklin, s druge strane, traži brejk za 3:3 i majstoricu na svom terenu.

"Bili smo vrlo agresivni, kao i u prošlim utakmicama, ali je razlika u tome što smo sada izdržali svih 48 minuta", rekao je centar Bruklina Bruk Lopez, najbolji igrač meča sa 28 poena i 10 skokova.

Tokom cijelog meča domaći košarkaši su bili u vođstvu, ali su im gosti neprestano disali za vratom, najviše zahvaljujući omalenom pleju Nejtu Robinsonu, koji solidno "glumi" još uvijek povrijeđenog najboljeg igrača Derika Rouza.

Igrači Bruklina napokon su prelomili meč u posljednih pet minuta za oporavak od kolapsa iz četvrte utakmice, kada su izgubili dobijeno nakon drame u tri produžetka (142:134).

"Ova serija nije gotova. To smo govorili i kada smo gubili 3:1, to pričamo i sada, kada gubimo 3:2", istakao je trener Bruklina Pi Džej Karlisimo.

Nadovezao se Džerald Valas:

"Osjećam da smo bolji tim od njih!"

U Čikagu su sve podredili narednom meču, koji se igra u petak u "Junajted centru", iako centar Joakim Noa smatra da je velika šansa propuštena u petom meču.

"Narpravili smo mnogo mentalnih grešaka. Osjećao sam da smo imali šansu. Oni su igrali dobro, ali smo pobijedili sami sebe. Mogli smo sve da riješimo, a previše smo se oslonili na tu narednu utakmicu", izjavio je Noa.

Hjuston je kod kuće nakon drame u finišu pobijedio Oklahomu sa 105:103 i time odložio eliminaciju. Ona će se vjerovatno dogoditi u četvrtak, kada su "gromovi" domaćini, istina bez povrijeđenog pleja Rasela Vestbruka.

Čendler Parsons je postigao 27 poena za Hjuston, koji je konačno pronašao način da završi utakmicu kako treba. Rokitsi su u prethodne tri utakmice vodili u posljednjoj četvrtini, samo da bi Oklahoma uspijevala da preokrene na kraju.

"Osjećali smo bol i frustraciju zbog načina na koji smo izgubili posljednje dvije utakmice. Nismo željeli da nam se to dogodi i treći put zaredon".

Preokret se umalo dogodio i u četvrtom meču, pošto je Kevin Djurent postigao pet brzih poena i doveo Oklahomu na dva poena zaostatka, minut prije kraja. Nakon toga je Džejms Harden je promašio dva šuta za Hjuston i dao "gromovima" posljednju šansu. Redži Džekson je, međutim, promašio posljednji šut a Serž Ibaka uhvatio loptu i promašio polaganje u posljednjoj sekundi.

"I dalje smo u dobroj poziciji. Vodimo 3:1 i imamo šansu da kod kuće privedemo seriju kraju. Ne možete tražiti bolje", optimista je Djurent, najefikasniji na meču sa 38 poena.

Atlanta je pobjedom kod kuće od 102:91 izjednačila seriju na 2:2 sa Indijanom. Krilo Atlante Džoš Smit postigao je lični rekord u plej-ofu sa 29 poena. Indijanu je predvodio Pol Džordž sa 21 poenom.

Rezultati:

Bruklin - Čikago 110:91

Lopez 28p, 10sk, Vilijams 23p, 10as - Robinson 20p, 8as

Rezultat u seriji 2:3

Atlanta - Indijana 102:91

Smit 29p, 11sk, Korver 19p - Džordž 21p, 12sk

Rezultat u seriji 2:2

Hjuston - Oklahoma 105:103

Parsons 27p, 10sk, 8as, Asik 17p, 14sk - Djurent 38p, 8sk, 6as

Rezultat u seriji 2:3

Bonus video: