Crnogorski trio zadivio Italijane

Stanišić je, pored odličnih partija u svim odigranim utakmicama, trojkom u posljednjoj sekundi donio Fortitudu pobjedu u jednom od četiri meča
6 komentar(a)
Italija turnir, Foto: Privatna arhiva
Italija turnir, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.05.2013. 12:10h

Raskošni talenat najbolji košarkaši iz omladinskog pogona Sutomora Marko Stanišić i Čelis Taflaj, kao i Ivan Raut iz tivatskog Probasketa, demonstrirali su odličnim partijama koje su pružili na nedavno održanom Uskršnjem turniru u Bolonji.

Oni su u centru italijanske košarle, gdje su zajedno sa trenerom Markom Rajovićem bili gosti slavnog Fortituda, odigrali po četiri utakmice. Imali su veoma zapažen nastup, a Taflaj je proglašen za najperspektivnijeg igrača turnira.

Stanišić je, pored odličnih partija u svim odigranim utakmicama, trojkom u posljednjoj sekundi donio Fortitudu pobjedu u jednom od četiri meča.

Rajović je u Bolonji potpisao i ugovor o saradnji sa domaćinima, čime je postao jedini ovlašćeni agent za dovođenje mladih i perspektivnih igrača u taj dio Italije. Rajović, inače magistar sportske medicine, tokom boravka u ovom poznatom italijanskom univerzitetskom centru je držao i predavanje na seminaru čija je tema bila procjena talenta kod djece uzrasta od 8 do 12 godina. Efektima boravka u Bolonji, Rajović je, kako kaže, prezadovoljan.

"Očekujem da neko od igrača koji su dobrim igrama skrenuli pažnju na sebe, uskoro dobiju i konkretan angažman u Italiji. Planiram da na probu odvedem još nekoliko igrača svog kluba, ali i talentovane košarkaše iz drugih timova, čije igre uveliko pratim", naglasio je Rajović.

Bonus video: