Emening napustio Radnički

“Takav je bio naš dogovor. On nije igrao utakmice mjesec dana, samo je trenirao", objasnio strateg Šumadinaca
0 komentar(a)
Teriko Vajt, Foto: Abaliga.com
Teriko Vajt, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 28.04.2013. 12:04h

Po završetku fajnal-fora ABA lige u Laktašima, Radnički iz Kragujevca je prekinuo saradnju sa Metjuom Brajanom Emeningom, koji je poslije završetka regularnog dijela regionalnog takmičenja ostao samo zbog njene završnice.

“Takav je bio naš dogovor. On nije igrao utakmice mjesec dana, samo je trenirao. Za razliku od Amerikanca Kajla Vizera, nije nas napustio i prodao, iako je mogao. Vizer je gledao samo svoj interes, zaboravio je na kolektiv, na drugove iz tima. Zato sam zahvalan Emeningu, jer je bio profesionalac i korektan, iako je imao pravo da ode. Ostali smo mu nešto dužni, ali ćemo ga sigurno isplatiti”, rekao je trener Kragujevčana Miroslav Nikolić, a prenosi “Sportski žurnal”.

Na četiri uzastopna poraza u Superligi, nadovezao se i ovaj u Laktašima uoči finiša sezone.

Bilo je priče i o ostavci, ali već sada navijače zanima koji su planovi za narednu sezonu. Teriko Vajt je u centru pažnje, obzirom da je odigrao sjajnu sezonu.

“Treba da izborimo prvo ABA ligu, pa ćemo vidjeti poslije da li smo ispunili cilj postavljen uoči sezone. Imaćemo sastanke, probaćemo da zadržimo Vajta. On mi je obećao da će se vratiti u Kragujevac, ako ne bude prošao u NBA. Imamo sedam, osam igrača pod ugovorom, vidjećemo šta će nam još biti potrebno. Ponudio sam ostavku, ali sada sam se zainatio i ne idem nigdje sigurno”, zaključio je iskusni stručnjak.

Bonus video: