Radonjić i Vujošević u borbi za prsten

Teško je procijeniti ko je od „vječitih rivala“ imao više navijača, teško je procijeniti i ko će večeras biti brojniji
103 pregleda 8 komentar(a)
Duško Vujošević i Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Duško Vujošević i Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 27.04.2013. 11:34h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Laktaši - Često su se putevi ukrštali Dejanu Radonjiću i Dušku Vujoševiću, često su se u tom preplitanju mijenjale uloge, ali njihov večerašnji susret biće, makar za ovog prvog, najznačajniji do sada. Naime, Radonjić će večeras pokušati da u susretu protiv Vujoševićevog Partizana donese Crvenoj zvezdi prvu titulu pobjednika ABA lige u njenoj istoriji. Koliko će imati težak zadatak, najbolje govori podatak da je Partizan okitio čitavu jednu ruku - ima pet šampionskih prstena u riznici trofeja.

I Zvezda i Partizan osnovni cilj su već ostvarili - plasman u finale donio im je prolaz u Evroligu, ali ukoliko neko smatra da će večerašnji akteri na klupama beogradskih „vječitih rivala“ rasterećenije ući u meč, grdno se vara.

"Svakako da je jučerašnji dan bio značajniji za oba tima i završen je na veliko zadovoljstvo i nas i Partizana. Nervoza i pritisak koji su bili prisutni u polufinalnim duelima ovog puta možda neće biti izraženi u tolikoj mjeri, ali zna se da je u finalu, a pogotovo protiv Partizana, motivacija na najvećem mogućem nivou. Očekuje nas evroligaško finale i bez obzira na problem sa trenutnom formom očekujem da ogromnu želju i motivaciju koje imamo pretočimo u pobjedu nad Partizanom", istakao je Radonjić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Večerašnji duel mogao bi da se okarakteriše i kao duel učenika i učitelja. Vujošević je bio u stručnom štabu Budućnosti kad je Radonjić igrao, Vujošević je bio prvi crnogorski selektor, a Radonjić njegov pomoćnik, potom je Radonjić preuzeo funkciju selektora, a Vujošević postavljen za njegovog savjetnika...

Uostalom, mnogi tvrde i da je Radonjić trener koji najviše liči na Vujoševića, počev od gvozdene discipline u svlačionici, pa do ogromnog rada na treninzima...

"Mi smo ove sezone totalno podmladili tim i promijenili ekipu. Nismo obećavali previše, ni plasman u Evroligu, ni trofeje. Procijenili smo da se radi o veoma talentovanoj ekipi i obećali naporan rad. Smatram da smo održali obećanje, napravili smo veliki uspjeh osvajanjem pozicije za Evroligu. Dueli sa Crvenom zvezdom sami po sebi imaju veliki značaj i za trenere i za igrače, a posebno navijače, oni sa sobom nose puno adrenalina bez obzira o kom se takmičenju radi. Tako je i ovog puta", istakao je trener Partizana Vujošević.

A da će Laktaši biti domaćin vrhunskog spektakla i pored ispadanja domaćina, možda su najbolji pokazatelj upravo polufinalni mečevi. Teško je procijeniti ko je od „vječitih rivala“ imao više navijača, teško je procijeniti i ko će večeras biti brojniji.

U svakom slučaju, vodiće se „rat“ i na parketu i na tribinama, a organizator će biti na iskušenju da se onaj na tribinama ne razbukta previše. Da je u tome odlučan, govori i podatak da u čitavim Laktašima na dane utakmica važi zabrana točenja alkohola od jutra do sjutra!

Bonus video: