Barselona na fajnl-foru u Londonu

Katalonci u majstorici četvrtfinala savladali Panatinaikos sa 64:53. Protivnik u „O2 areni” nije mogao da bude atraktivniji, pošto se 10. maja u Londonu održava „el klasiko”
0 komentar(a)
Ćavi Paskval, Foto: Beta/AP
Ćavi Paskval, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.04.2013. 22:52h

Navijači Barselone dobili su utjehu za nokaut u Minhenu - košarkaška sekcija katalonskog giganta savladala je Panatinaikos u majstorici četvrtfinala Evrolige sa 64:53 i domogla se fajnl-fora u Londonu.

A protivnik u „O2 areni” nije mogao da bude atraktivniji, pošto će se 10. maja u „el klasiku” odlučivati putnik u finale...

Barsa je fenomenalno počela meč u „Palau blaugrani” i već u 14. minutu pobjednik je praktično bio poznat, jer je rezultat bio 37:18.

PAO se nije predavao, konstantno je smanjivao prednost, ali nije mogao da priđe na manje od minus šest (51:45, 31. minut).

Ista razlika je bila i dva minuta i 41 sekundu prije kraja (59:53), ali je to bilo malo vremena za preokret protiv najbolje odbrane Evrolige...

Huan Karlos Navaro je predvodio domaće sa 15 poena, a dvocifren je bio još samo Marselinjo Uertas. Marko Todorović je za 12 minuta upisao tri koša i četiri skoka.

U gostujućem timu je najbolji bio Stefon Lazme (16).

Ono što nije uradio Panatinaikos, večeras (20.45) će pokušati da napravi njegov najveći rival Olimpijakos, koji u majstorici dočekuje Anadolu Efes.

Pobjednika tog megdana odavno čeka CSKA.

Bonus video: