Konačni okršaj u Barseloni

Katalonci će dočekati Panatinaikos i žele da se 13. put, a četvrti u posljednjih pet sezona nađu na završnom turniru
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2013. 11:36h

Popravnog više nema, ko izgubi oprašta se od borbe za titulu prvaka Evrope. Danas i sjutra u Barseloni, odnosno Atini, odigraće se majstorice četvrtfinale Evrolige košarkaša.

Katalonci će dočekati Panatinaikos i žele da se 13. put, a četvrti u posljednjih pet sezona nađu na završnom turniru. Uspjeli su prošle nedelje u vreloj atmosferi dvorane „OAKA” da odigraju odličan meč i izbore se da pitanje putnika u London rješavaju na svom terenu. Zbog toga je psihološka prednost na njihovoj strani, ali se Grci neće lako predati.

Pokušaće da se 12. put plasiraju na završni turnir. Svim navijačima Atinjana u sjećanju je 1996. godina i finalni turnir u Parizu, kada je savladana Barselona (67:66) i osvojena prva titula prvaka Starog kontinenta. U prošloj utakmici, PAO je katastrofalno šutirao za tri poena, svega 22 odsto (23-5) i ako popravi taj segment, može da napravi iznenađenje.

Mnogo više neizvjesnosti očekuje se u duelu Olimpijakosa i Anadolu Efesa. Ako se, međutim, gleda tradicija, gosti nemaju šta da traže. Pirejci posljednjih sezona, kada su u pitanju mečevi plej-ofa, na svom terenu imaju devet pobjeda i poraz.

Sa druge strane, za tim iz Istanbula ovo je prvo učešće u četvrtfinalu Evrolige od 2006. godine. U 10 mečeva ove sezone, Anadolu Efes je dao 77 ili više poena, i ostvario je sve pobjede. Zato je jasno da će od napada zavisiti mnogo toga u igri ekipe Oktaja Mahmutija, u kojoj neće biti Saše Vujačića, jer je suspendovan zbog nediscipline i loših igara.

Danas

Barselona - Panatinaikos (21)

Sjutra

Olimpijakos - Anadolu Efes (20.45)

Bonus video: