Željko Obradović preuzima Detroit?

Prema pisanju američkih i španskih medija, on je prva želja Pistonsa za narednu sezonu
4 komentar(a)
Obradović, Foto: REUTERS
Obradović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.04.2013. 19:56h

Nakon što su otpustili Frenka Lorensa, jer nije doveo ekipu do plej-ofa, čelnici Detroita su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom.

Prema pisanju američkih i španskih medija, prva želja je Željko Obradović, najtrofejniji evropski stručnjak, koji je ove sezone odmarao, odnosno bio je bez angažmana.

Kako prenosi sajt "Elcontraataque.es", Džo Dumars, generalni menadžer Pistonsa, već je stupio u kontakt sa Obradovićem i ponudio mu ugovor.

Srpski stručnjak bi trebalo da dobije četiri miliona dolara naredne sezone, a sada ostaje da se vidi da li će dogovor biti postignut, jer želi da ima potpuna ovlašćenja kakva ima Greg Popovič u San Antoniju.

Naime, skoro svi timovi u najjačoj ligi na svijetu imaju trenere zadužene za napad i odbranu, kao odvojene segmente igre.

Špekulacije da bi mogao da preuzme Detroit podgrijao je i sam Obradović, jer je u razgovoru za portal "Eljuegodenaismith", rekao da bi preuzeo neki NBA tim sa plej-of ambicijama.

Ukoliko se to desi, postaće prvi stručnjak sa Starog kontinenta koji je kao prvi trener vodio neki NBA tim.

"Kada sam vidio kako izgleda predsezona u NBA ligi, shvatio sam da većina evropskih trenera može da radi tamo. Ne znam da li će me neki NBA tim zvati, ali u prošlosti me nisu zvali, jer sam ja imao čvrsta ubjeđenja da želim da radim i živim u Evropi. Međutim, sada sam počeo da sumnjam u to. Kada bi me neki ozbiljan tim pozvao, razmislio bih i vjerovatno otišao u NBA. Ne želim da odem u tim koji nema šanse za plej-of, ali za sada nisam imao kontakt ni sa jednim timom", istakao je Obradović, koga američki mediji predstavljaju kao srpskog Fila Džeksona.

Međutim, Aleksandar Rašković, menadžer Obradovića, na svom Tviter profilu je napisao da nikakvih razgovora nije bilo.

"Nećemo razgovarati ili pregovarati o budućnosti Obradovića ni sa jednim timom do kraja ove sezone", kratko je objasnio Rašković.

Odbradović je trenersku karijeru počeo 1991. godine u Partizanu, a vodio je još Huventud, Real Madrid, Beneton i Panatinaikos. Sa osam titula prvaka Evrope (pet sa Panatinaikosom, po jedna sa Partizanom, Huventudom i Realom) on je najtrofejniji stručnjak na Starom kontinentu.

Bonus video: