Dozet: Nećemo pustiti Partizan

Igokea i Partizan sastaće se u polufinalu ABA lige u četvrtak od 21 sat. Prethodno, u prvom polufinalu, od 17 časova igraju Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca
85 pregleda 0 komentar(a)
Igokea, Foto: Novosti.rs
Igokea, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 21.04.2013. 13:44h

Još četiri dana je ostalo do početka fajnl-for a ABA lige u Laktašima, a košarkaš Igokee Milan Dozet rekao je da su svi iz njegove ekipe željeli Partizan za protivnika u polufinala završnog turnira.

Kao razlog za to Dozet je naveo da su “crno-bijeli” najkvalitetniji i najteži rival.

“Znali smo da će Partizan biti na vrhuncu forme kad je najpotrebnije, dakle sad u finišu šezone. Ali, iskreno, mi smo ih željeli, iako su najkvalitetnija ekipa od svih, jer mi najbolje partije pružamo protiv velikih, imamo nekako veći motiv bolje odigramo. Daleko od toga da smatramo da Radnički nije velika ekipa, ali po imenima, tradiciji, Partizan je atraktivniji“, rekao je Dozet za “Tanjug”.

Nekadašnji prvotimac “crno-beijlih”, ali i Crvene zvezde, smatra da će osim motiva, veliki adut ekipe iz Laktaša predstavljati iskustvo.

“Naša prednost je što smo iskusni, svjesni svojih kvaliteta i ambicija. Nismo impresionirani rivalima, ne jurimo ugovor u Barseloni ili slično i nemamo pritisak da moramo da opravdamo potencijal. Igrao sam i za Partizan i za Zvezdu, Branko Jorović za reprezentaciju Srbije, mi imamo svoj cilj i daćemo sve od sebe da uspijemo. Mislim da smo i do sada napravili veliku stvar za Banjaluku, Republiku Srpsku, cio region. Stavili smo Laktaše na košarkašku mapu Evrope”.

Dozet je naglasio da nije sporno da su Igokea i Partizan bratski klubovi, ali tvrdi da neće biti puštanja.

“To su pričali i uoči naše utamice u ligi, pa smo pobijedili. Bratski timovi sigurno jesmo, nije tajna da neki igrači i trener Dragan Bajić simpatišu Partizan, ali kad sudija baci loptu uvjeren sam da neće biti milosti i daćemo sve od sebe da pobijedimo, uostalom, kao i oni. Nije nam lako, jer smo cijele sezone mislili da prvo mjesto donosi Evroligu, sigurno je to ostavilo traga. Uvjeren sam, međutim, da imamo iskuisitva, kvaliteta i znanja da dobijemo još tu jednu utakmicu koja nas dijeli od sna“, zaključio je Dozet.

Igokea i Partizan sastaće se u polufinalu ABA lige u četvrtak od 21 sat.

Prethodno, u prvom polufinalu, od 17 časova igraju Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.

Bonus video: