Vučević: Više bih volio da je ekipa imala bolji učinak

"Stigao sam u trejdu koji nisam mogao da kontrolišem, jednostavno se nisam ništa pitao. U tome su učestvovala četiri tima, Orlando me je želio i na kraju sam obukao njihov dres", ističe talentovani košarkaš
1 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2013. 13:39h

Kada je početkom avgusta Nikola Vučević u velikom trejdu, u kome su učestvovali Orlando, Filadelfija, Denver i Los Anđeles Lejkersi, završio u redovima “magičnih”, mnogi su bili skeptični šta će nekadašanji đak Univerziteta Južna Kalifornija uraditi u novoj sredini.

Međutim, fenomenalnim igrama je potvrdio da je Žak Von bio u pravu što mu je ukazao šansu, a on je povjerenje vratio sa čak 46 dabl-dabl učinaka i prosjekom od 13,1 poena i 11, 9 uhvaćenih lopti po meču (drugi skakač lige).

Kada se sve sabere, iza 22-godišnjeg reprezentativca Crne Gore je više nego sjajna sezona, ali ga ostatak tima nije pratio na pravi način.

Sa skorom od 20 pobjeda i 62 poraza, Orlando je imao najgori učinak u ligi.

"Što se tiče lično mene, sezona je bila uspješna. Imao sam dobru minutažu, što je važno za svakog igrača, a sve sam to potvrdio dobrim partijama na terenu. Nažalost, ekipa u cjelini nije igrala dobro, imali smo jedan od najlošijih učinaka u ligi, pa mi je sa te strane malo i žao. Više bih volio da je Orlando igrao bolje, da smo imali više pobjeda, da smo uspjeli da se plasiramo u plej-of, nego što sam imao dobar lični učinak. Svu statistiku bih mijenjao za bolji plasman tima", kaže Vučević za “Vijesti”.

Svi u klubu su prezadovoljni onim što je reprezentativac Crne Gore prikazao u svojoj prvoj sezoni u timu sa Floride.

"Imali smo sastanak na kraju sezone u klubu. Svi su izrazili zadovoljstvo kako sam igrao, što mi je izuzetno drago. Mnogo mi to znači, jer sam već u prvoj sezoni u novom timu imao zapažen učinak. Učiniću sve što je do mene da i u narednoj sezoni igram na istom nivou, a nadam se da će i ekipa imati bolji učinak".

S obzirom na to da je Dag Kolins, sada već bivši trener Filadelfije, bio pun hvale za Vučevića na kraju prošle sezone i pored toga što je imao malu minutažu, očekivalo se da će ostati među Siksersima. Ipak, završio je u sasvim drugom timu.

"Dolazak u Orlando, ispostavilo se, bio je pun pogodak. Stigao sam u trejdu koji nisam mogao da kontrolišem, jednostavno se nisam ništa pitao. U tome su učestvovala četiri tima, Orlando me je želio i na kraju sam obukao njihov dres. Sigurno da nisam zažalio, imao sam zapaženu minutažu, dobar učinak i napredovao sam dosta u odnosu na prethodnu sezonu".

Vučević će, izvjesno je, nositi dres “magičnih” još dvije sezone, a njegova je želja da na Floridi ostane mnogo duže.

"Sigurno ću ostati u Orlandu, jer imam ugovor za naredne dvije sezone. Moj sadašnji tim ima mogućnost da “osigura” i četvrtu godinu saradnje, a nadam se da će se to desiti već u septembru od kada imaju pravo na to. Ono što je sigurno jeste da ću u Orlandu biti naredne dvije sezone, ali se iskreno nadam da ću ostati i duže. Zadovoljan sam, samo se nadam mnogo boljim rezultatima u narednoj sezoni", zaključio je Vučević.

Hauardi Mark Gasol su teški za čuvanje

Tokom 55 utakmica koliko je odigrao za Orlando, Vučević je imao duele sa izuzetno kvalitetnim košarkašima, a kao najteže za čuvanje ističe centre L. A. Lejkersa i Memfisa.

"Definitivno su Dvajt Hauard i Mark Gasol dva igrača protiv kojih mi je bilo najteže igrati. Radi se o dva možda i najbolja centra u NBA ligi. Posebno se to odnosi na Gasola, koji je izuzetno inteligentan, a uz to je i fizički jak. Zaista ih je teško čuvati, sjajni su igrači, izuzetno moćni".

Majami najbliži tituli

Sinoć je počela trka za prvaka, a prema mišljenju Vučevića najbliži kruni je aktuelni šampion Majami.

"Mislim da su Hitsi glavni favoriti za osvajanje šampionskog prstena. Igraju najbolje, imaju kvalitetan igrački kadar i mislim da će osvojiti titulu. Njima uz rame je i Oklahoma, koja je zaista nepredvidljiv tim koji može da odigra fantastično. I San Antonio ima šansi za titulu, ali imaju problema sa povredama i mislim da neće moći da izdrže trku. Po mom mišljenju, Majami je najbliži tituli, ali svašta može da se dogodi u plej-ofu", objašnjava Vučević.

Igraću u Sloveniji

Selekciju Crne Gore u septembru očekuje nastup na Evropskom šampionatu u Sloveniji, a za Vučevića nema dileme da li će se staviti na raspolaganje Luki Pavićeviću.

"Moja želja da igram za reprezentaciju nikada nije bila sporna. Ako budem zdrav, ako me povrede mimoiđu, sigurno ću igrati za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Želim da pomognem saigračima na tom takmičenju, kao i da ja napredujem", poručio je centar Orlanda.

Galerija

Bonus video: