Čović: Vjerujem u ovaj tim

Dejan Radonjić je istakao da će mu jedan od primarnih zadataka biti vraćanje samopouzdanja kod igrača
1 komentar(a)
Dejan Radonjić i Nedojša Čović, Foto: Fonet
Dejan Radonjić i Nedojša Čović, Foto: Fonet
Ažurirano: 19.04.2013. 18:27h

Košarkaši Crvene zvezde se vrijedno pripremaju za završni turnir ABA lige koji se od 25. do 27. aprila održava u Laktašima.

Još ranije je određeno da će “crveno-bijeli” u polufinalu protiv Radničkog iz Kragujevca od 17 sati, a sva energija je usmjerena je na podizanje forme i stabilizaciju ekipe poslije neočekivanih poraza od Mega Vizure i Metalca na gostovanjima.

Novi trener Dejan Radonjić je istakao da će mu jedan od primarnih zadataka biti vraćanje samopouzdanja kod igrača koje je evidentno opalo što se u par prethodnih mečeva moglo najbolje vidjeti kroz veoma slabe procente realizacije slobodnih bacanja i trojki.

Sa druge strane, predsjednik “crveno-bijelih” Nebojša Čović očekuje da će Zvezda u Laktašima imati i prijeko potrebnu podršku navijača, a posebno ističe da vjeruje u ove igrače i tim da mogu da ostvare zacrtani cilj:

“Zaista vjerujem u tim koji imamo. Mislim da imamo kvalitetne igrače i nijednog trenutka u njih nisam sumnjao. Možda trenutno nisu u najboljoj formi, ali to su isti oni igrači koji su nanizali 11 pobjeda zaredom, koji su se plasirali u “Last 16” fazu Evrokupa, koji su osvojili drugo mjesto u ABA ligi i koji su osvojili Kup Radivoja Koraća. Vjerujem da će i u trenucima kada to bude najpotrebnije ponovo biti pravi, jer su vrhunski profesionalci. Znam koliko energije ulažu u posljednje vrijeme i siguran sam da će se taj njihov trud isplatiti na radost svih nas”, konstatovao je Čović.

Čović se još jednom osvrnuo i na komentare oko smjene trenera.

“Jasno i čvrsto stojimo iza odluke koju smo donijeli. Nikakvi komentari me zanimaju, jer najlakše je sjediti u fotelji pored televizora i kritikovati svaku odluku. Kada vidite problem potrebno je nešto konkretno da uradite kako biste problem riješili. Mnogo truda i energije smo uložili u prethodne dvije godine da bismo se nonšalantno ponašali nadomak cilja. Naša procjena je bila da nam je promjena u stručnom štabu neophodna i doveli smo trenera za koga vjerujemo da može da nam donese željeni rezultat. Pominju se i takve priče da ne poštujemo struku, ali to jednostavno nije tačno. Jer, potrebno je da se samo pogleda koliko smo još kao FMP proizveli kvalitetnih trenera i igrača, reprezentativaca. To se ne može postići ako se struka ne poštuje.

On je odsjetio da prije dvije godine klub sa Malog kalemegdana nije ni postojao, a sada se bori za trofeje.

“Potreban nam je mir i još samo malo strpljenja. Podsjetiću još jednom da Crvena zvezda u junu 2011. godine praktično nije postojala, a sada smo došli u situaciju da nas jedna utakmica diejli od plasmana u Evroligu. Zato sam ogroman protivnik u širenju defetizma kada je Zvezda u pitanju. Optimist sam iz prostog razloga jer smo mnogo radili, a to će nam se sigurno isplatiti”, zaključio je Čović.

Bonus video: