Nikola Vučević drugi skakač NBA lige!

Vučević je prosječno hvatao 11.9 lopti po utakmici, a jedini bolji je bio Dvajt Hauard iz Los Anđeles Lejkersa
81 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2013. 10:49h

Crnogorski reprezentativac i centar Orlando Medžika Nikola Vučević završio je regularni dio NBA lige kao drugi najbolji skakač.

Vučević je prosječno hvatao 11.9 lopti po utakmici, a jedini bolji je bio Dvajt Hauard iz Los Anđeles Lejkersa. Uz to Vučević je postizao i 13.1 poen po utakmici.

Orlando Medžik je sezonu završio kao najgore plasirani tim NBA lige, ali Vučevićeve partije ohrabruju ekipu sa Floride da u narednim godinama može biti konkurentna, jer ima odličnu mladu postavku sa našim centrom, Tobijasom Harisem i Morisom Harklsom.

Vučević se u američkim medijima pominje i kao kandidat za igrača koji je najviše napredovao, jer je više nego duplo poboljšao statistiku u odnosu na ruki sezonu u Filadelfiji.

"Nik" kako ga oslovljavaju u SAD ima i odličan procenat šuta od 51.9%, i imao je 45 dabl-dablova, po čemu je treći u ligi.

Vučević je imao i skoro dvije asistencije u prosjeku, kao i jednu blokadu i 0.8 ukradenih lopti. Nije imao problema sa faulovima i bilježio je svega 2.8 po utakmici.

Entoni uzeo krunu Djurentu

Karmelo Entoni iz Njujork Niksa najbolji je strijelac regularnog dijela NBA lige, i to prvi put u karijeri. On je taj naslov naslijedio od Kevina Djurenta iz Oklahome, koji je bio najbolji u prethodne tri sezone.

Melo je u prosjeku postizao po 28,7 koševa po utakmici, a Djurent je bio odmah iza sa prosjekom od 28,1. Melo je prvi igrač Niksa sa naslovom najboljeg strijelca lige nakon Bernarda Kinga iz sezone 1984/85.

Djurent je naslov najboljeg strijelca osvajao prethodne tri godine, a u posljednjoj utakmici sezone protiv Milvokija nije nastupio, baš kao ni Entoni protiv Atlante.

Najbolji skakač lige je Dvajt Hauard LA Lejkersa sa 12,4 skoka po utakmici, asistent je plej Bostona Ražon Rondo sa 11,1, najbolji „kradljivac” lopti je Kris Pol iz LA Klipersa (2,41) a Serž Ibaka iz Oklahome je najbolji bloker sa prosjekom od 3,03.

Galerija

Bonus video: