Radonjić: Došao sam zbog rezultata; Čović: Bio je prvi pik i prije početka sezone

Radonjić je danas preuzeo ekipu i predstavio se novinarima pošto je potpisao ugovor na dvije i po godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2013. 14:56h

Odradio je prvi trening sa novim timom, potpisao je ugovor na dvije i po godine, a onda je i predstavljen javnosti - novi trener košarkaškog kluba Crvena zvezda Dejan Radonjić rekao je danas da je došao zbog rezultata i ambicija koje se poklapaju sa njegovim ličnim.

"Situacija jeste složena iz više razloga, ali ovakve stvari se ne dešavaju kada je idealna pozicija... Svaki dan mi je izuzetno značajan, svaki trening izuzetno bitan, ne samo radom u sali, već i sastancima, jer želimo da postignemo najbitnije, a to je da dostignemo kvalitet igre za velike ambicije velikog kluba kao što je Crvena zvezda", rekao je Radonjić, koji je naslijedio smijenjenog Vladu Vukoičića.

Radonjić je kazao da je od prvog kontakta do potpisivanja ugovora prošlo samo nekoliko sati.

"Ambicije, veličina kluba, tradicija i armija navijača se slažu sa onim što želim da postignem u svojoj karijeri", rekao je Radonjić, kome je ugovor sa Budućnošću, na čijoj klupi je proveo skoro osam godina, isticao na kraju ove sezone.

Predsjednik Zvezde Nebojša Čović rekao je da se u klubu radi "strogo profesionalno" i da treba da se reaguje "bez emocija" ako ekipa ne ide željenim putem.

“Radonjić je i prije početka sezone bio naš prvi pik, ali se transfer tada nije ostvario. Opredijelili smo se za Radonjića, jer iza njega stoji stručnost, kompetentnost i rezultati. Novi trener ima našu apsolutnu podršku”, naveo je Čović, i dodao da je tim u padu forme još od Kupa i da je to razlog razlaza sa Vukoičićem, a ne poraz od Mega Vizure u prvenstvu.

Radonjić je treći trener Crvene zvezde u ovoj sezoni koja je počela sa Milivojem Lazićem na klupi.

“Vrijeme će pokazati da li je ovaj potez ispravan. Niko sem nas u upravi ne zna sa kakvim smo se problemima susretali. Zvezda je pod pritiskom od osnivanja, jer armija navijača ne dozvoljava osrednjost”, poručio je Čović.

Čović je rekao da se vodi samo profesionalnim osnovama i da je to dokazano smjenama Lazića i Vukoičića, ali i odlaskom njegovog sina Filipa.

“Nemam zamjerku na stručnost Vukoičića, on je uradio veliki posao za šest mjeseci, ali takav je posao. Uzeo je ekipu sa skorom 1-4, napravio seriju dobrih rezultata, osvojili smo Kup i zauzeli drugo mjesto u ligaškom delu Jadranske lige”, rekao je Čović.

Radonjić će debitovati sjutrašnjim mečom protiv Metalca u šestom kolu Super lige.

"Pokušaćemo za kratko vrijeme da pripremimo meč da bismo u Valjevu osvojili bodove. Reakcija i odgovornost na terenu moraju da postoji. Ja vjerujem da će to da se desi i da ćemo sjutra osvojiti bodove", zaključio je Radonjić.

Galerija

Bonus video: