Jovović: Velika je čast i obaveza biti trener Budućnosti

Tridesetogodišnji Jovović je startu trenerske karijere vodio pionire podgoričkog kluba. Završio je fakultet za fizičku kulturu, u Nikšiću, kao i trogodišnju trenersku školu pod pokroviteljstvom FIBE
75 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2013. 11:40h

Nakon (ne)očekivanog odlaska Dejana Radonjić u Crvenu zvezdu, uprava Budućnost Volija je ekspresno reagovala i za manje od 24 sata promovisala novog šefa stručnog štaba.

Povjerenje da u narednom periodu vodi klub iz Njegoševog parka dobio je dugogodišnji asistent u stručnom štabu Igor Jovović.

Tridesetogodišnji Jovović je prethodnih šest sezona bio prvi pomoćnik sada već bivšem treneru.

Kao igrač bio je član mlađih selekcija Budućnost Volija, a na startu trenerske karijere vodio je pionire podgoričkog kluba.

Završio je fakultet za fizičku kulturu, u Nikšiću, kao i trogodišnju trenersku školu pod pokroviteljstvom FIBE.

“Želim da se zahvali upravi kluba na ukazanom povjerenju. Želio bih da se zahvalim i dugogodišnjem saradniku Radonjiću, koji je dao adekvatne preporuke da u ovom iznenadnom momentu postanem njegov nasljednik na klupi Budućnost Volija. To je za mene velika čast, ali i obaveza. Mlad sam trener, prvi put se nalazim u situaciji da sam vodim neku ekipu. Sigurno da ću sa maksimalnom posvećenošću pokušati da odgovorim zadatku na pravi način. Prednost je što dobro poznajem igrački kadar koji Budućnost Voli ima. U prethodnom periodu imali smo izvanrednu saradnju, a zadržaćemo sistem koji smo sa Radonjićem gradili prethodnih šest sezona. Mogu da obećam da ćemo na svakom treningu biti 100 odsto posvećenosti i da ćemo crnogorsku ligu do kraja izgurati onako kako se očekuje na najbolji mogući način i da ćemo doći do titule prvaka Crne Gore”, istakao je Jovović na promociji.

Odlazak Radonjića je teško pao igračima i stručnom štabu, ali će kao pravi profesionalci nastaviti da rade kao i do sada.

“Reakcija igrača je sasvim normalna, jer su profesionalci. Isto kao što su oni spremni da promijene klupske boje u svakom trenutku, pripremljeni su na ovakve situacije. Ne pada im lako ova situacija, nismo je očekivali, došla je iznenada, ali će oni svoje obaveza izvršavati maksimalno profesionalno do kraja. Dobra stvar je da ne žalimo za Dejanom, jer je pošao u veliki klub, veliki izazov. Ostvarila se neka njegova želja i ambicija da ide stepenicu više, a stručni štab i igrački kadar mu je poželio mnogo sreće i da u perspektivi preuzme još veći evropski klub”, objasnio je novi strateg Podgoričana, koji će debitovati danas u 6. kolu Erste Superlige protiv Mornara u Baru.

Sportski direktor Gavrilo Pajović je Radonjiću poželio uspjeha u novoj sredini i napomenuo da će novi strateg Budućnost Volija imati maksimalnu podršku svih u klubu.

“Znate da smo po završetku karijera, Dejan i ja zajedno došli u Budućnost Voli. Tadašnja uprava je imala viziju, a mislim da smo svih ovih godina posao obavljali dobro. Imali smo izvrsnu saradnju, odlične rezultate i ja lično, ali i u ime kluba želim mu puno uspjeha u nastavku karijere. Što se tiče Igora, njegovi počeci su vezali za mlađe kategorije našeg kluba. U njemu smo prepoznali ozbiljnost, posvećenost, predanost koju ima, što ga je dovelo do toga da bude pomoćnik Radonjiću i u reprezentaciji Crne Gore. Sada je na jednom potpuno novom poslu, a počev od mene, pa do svih ljudi u klubu, daćemo mu maksimalnu podršku da odradimo posao i da osvojimo titulu prvaka Crne Gore. Sigurno da mu neće biti lako, trenerski posao je dosta težak, ali staćemo svi iza njega, kao što smo stali iz Dejana i mislim da neće biti problema”, objasnio je Pajović.

Radulović: Jovović je pravo rješenje

Slavko Radulović, direktor Budućnost Volija, istakao je da je pomalo i očekivano došlo do promjene na klupi Budućnost Volija, jer je Crvena zvezda željela Radonjića prošle godine, ali i prethodnih sezona.

“Jovović će ubuduće biti šef stručnog štaba našeg kluba, a on je u prethodnih šest sezona bio prvi saradnik Radonjića i sa velikim uspjehom je promovisao igre Budućnost Volija. On je, inače, i u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore kod selektora Luke Pavićevića, što je još jedna pokazatelj da je uprava kluba na čelu sa Draganom Bokanom donijela pravo rješenje. Od srca mu želim uspjeh, da nastavi sa rezultatima koje je Budućnost Voli do sada imala, odnosno njegov prethodnik, a na nama je da se potrudimo da mu pomognemo da na pravi način okonča domaći šampionat, a zatim da vidimo i oko mogućnosti nastavka saradnje. Ujedno bih poželio Radonjiću uspjeh u novoj sredini, vjerovatno u Evroligi, što je bio i izazov za njega”, poručio je Radulović.

Dugoročno rješenje?

Jovović je postavljen za šefa stručnog štaba do daljnjeg, kako je u ponedjeljak veče rekao Dragan Bokan, predsjednik kluba.

Međutim, lako je moguće da Jovović bude dugoročno rješenje za klupu “plavih”.

“Prošle godine Radonjić je imao ponudu Crvene zvezde i još nekih klubova, a naša razmišljanja su išla u tom pravcu da Igor postane naš prvi trener. Sigurno da će dosta toga zavisiti od, ne želeći da ga opteretim, rezultata, ali i naših ciljeva. Moje lično mišljenje je da je Igor spreman da vodi ekipu kakva je Budućnost Voli, svojim karakterom, profesionalnošću i radom na terenu, 24 sata je u tome. Mislim da je on u perspektivi budućnost našeg kluba”, istakao je Pajović.

Galerija

Bonus video: