Barsa dočekuje PAO

Veliki adut ekipe Ćavi Paskvala je odbrana, jer Barselona prima najmanje poena u Evroligi ove sezone (prosjek 67,6)
0 komentar(a)
Evroliga, Foto: Beta/AP
Evroliga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.04.2013. 15:07h

Barselona, koja je na impresivan načina odigrala Top 16 fazu (13 pobjeda, poraz), i Panatinaikos otvaraju četvrtfinalnu seriju. Biće ovo repriza borbe za treće mjesto na prošlogodišnjem fajnl-foru u Istanbulu, kada su slavili Katalonci (74:69) uz 21 poen Marselinja Uertasa.

Prije dvije sezone ova dva tima su se, takođe, sastala u ovoj fazi takmičenja, kada je PAO bio bolji (3:1). Međutim, tada su Atinjani imali daleko jači sastav, tako da je Barselona sada apsolutni favorit. Veliki adut ekipe Ćavi Paskvala je odbrana, jer Barselona prima najmanje poena u Evroligi ove sezone (prosjek 67,6).

Ovo bi trebalo da bude 200. meč koji je u Evroligi odigrao Šarunas Jasikevičijus, pa će se izjednačiti sa Nikosom Zizisom na 10. mjestu na vječitoj listi.

Dueli između CSKA Moskve i Kahe laboral trebalo bi, gledajući formu i kvalitet igračkog kadra, da budu najmanje interesantni. “Armejci” su daleko bolji tim, a uz to imaju i prednosta domaćeg terena. Rusi su u dobroj formi, vezali su šest pobjeda i apsolutni su favoriti. Sa druge strane, Španci su tek u posljednjem kolu izvadili vizu za četvrtfinale.

Olimpijakos i Anadolu Efes će odmjeriti snage i treći put ove sezone. Oba tima su do sada upisala po jednu pobjedu, a na strani aktuelnog prvaka Evrope je prednost domaćeg terena. Tim iz Istanbula igra promjenljivo u posljednje vrijeme, a u Evroligi je vezao tri poraza.

Najneizvjesnije bi trebalo da bude u okršajima između Reala i Makabija. “Kraljevski klub” je u posljednje vrijeme pao u formi, bar kada je najkvalitetnije evropsko takmičenje u pitanju. Ima tri poraza u posljednja četiri duela, dok je Makabi od posljednjih sedam duela, šest riješio u svoju korist.

Četvrtfinalna serija se igra po sistemu 2-2-1, a na završni turnir, koji se igra od 10. do 12. maja, plasiraće se ekipe koje prve stignu do tri pobjede.

Parovi

Utorak:

Barselona - Panatinaikos (20)

Srijeda:

CSKA Moskav - Kaha laboral (18), Olimpijakos - Anadolu Efes (20), Real - Makabi (20.45)

Bonus video: