Pačulija propušta Evropsko prvenstvo

Robert Anderson, ljekar koji ga je operisao, i Majkl Bernot, doktor Atlante, istakli su da je pred njih dug period rehabilitacije i da bi trebalo da bude spreman do otvaranja trening kampova
0 komentar(a)
Zaza Pačulija, Foto: Www.fanpop.com
Zaza Pačulija, Foto: Www.fanpop.com
Ažurirano: 05.04.2013. 20:14h

Gruzija će na Evropskom prvenstvu u Sloveniji biti oslabljena.

Zaza Pačulija, jedan od najvećih aduta Igora Kokoška, zbog operacije Ahilove pete moraće da pauzira najmanje pola godine.

Dvadesetdevetogodišnji krilni centar Atlante je dugo imao problema sa ovom povredom, pa je odlučeno da se obavi hirurški zahvat.

Posljednji meč za Houkse, Pačulija je odigrao 3. marta.

Ova informacija šokirala je sportsku javnosti u Gruziji, jer je Pačulija bio jedan od najzaslužnijih za plasman reprezentacije na prethodnom kontinentalnom šampionatu u Litvaniji.

Robert Anderson, ljekar koji ga je operisao, i Majkl Bernot, doktor Atlante, istakli su da je pred njih dug period rehabilitacije i da bi trebalo da bude spreman do otvaranja trening kampova.

“Nakon temeljno razmatranih opcija sa Zazom, odlučili smo da je operacija najbolje rješenje. Samo na taj način moguće je stopostotni oporavak. On je pravi profesionalac, veliki borac, a klub će uraditi sve da se što prije oporavi”, rekao je Deni Feri, generalni direktor i predsjednik košarkaških operacija Atlante.

Gruzija će u Sloveniji, u prvoj fazi takmičenja, igrati u grupi C zajedno sa Španijom, Slovenijom, Poljskom, Hrvatskom i Češkom.

Bonus video: