Mitrović: Možemo do Mundobasketa

„Postoji šansa, ali se uvijek vraćamo na sistem takmičenja, koji svima remeti planove“, napominje selektor crnogorskih košarkaša nakon pobjede nad Slovenijom
58 pregleda 5 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: FIBA
Košarkaši Crne Gore, Foto: FIBA
Ažurirano: 03.07.2018. 08:14h

Kada su počeli da stižu otkazi Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića, Blagote Sekulića, Marka Todorovića..., činilo se da će košarkašima Crne Gore biti veoma teško da upišu odavno ukalkulisanu pobjedu nad Bjelorusijom, koja je vodila u drugi krug kvalifikacija za Mundobasket. Cilj je ispunjen u četvrtak u Nikšiću, što je omogućilo timu Zvezdana Mitrovića da rasterećen ode na noge prvaku Evrope.

I onda, kada je to malo ko očekivao, „crveni” su usred Ljubljane savladali Sloveniju sa 87:74 i čak probudili nadu da mogu da se domognu šampionata u Kini.

„Utakmica protiv Bjelorusije nam je bila najvažnija, a protiv Slovenije smo bili potpuno rasterećeni. Momci su odradili odlično posao”, kaže Mitrović.

Crna Gora će u tri „prozora”, u septembru, novembru i februaru, odigrati šest mečeva sa Letonijom, Turskom i Ukrajinom. U novoformiranu grupi I je prenijela devet bodova i dijeli 4. mjesto sa Ukrajinom, korak iza Letonaca i Turaka, a jednim ispred Slovenaca. Ako Španci nastave pobjednički niz, možda će MItrovićevom timu i tri trijumfa pred svojim navijačima biti dovoljna za 2. ili 3. mjesto, koja vode na SP.

„Postoji šansa, ali se uvijek vraćamo na sistem takmičenja, koji svima remeti planove. U septembru gostujemo Turskoj i dočekujemo Ukrajinu, usred pripremnog perioda, pa je čak i moje prisustvo pod znakom pitanja od početka do kraja tog ciklusa. Tako je bilo i ovog puta, zbog čega dugujem izuzetnu zahvalnost asistentima Bošku Radoviću, Vladimiru Todoroviću i Milovanu Ljubojeviću, kao i igračima”, naglasio je Mitrović.

On je u reprezentaciju vratio Aleksu Popovića, koji je posljednji put za Crnu Goru igrao 27. avguta 2014. u porazu od Holandije. Iskusni Danilovgrađanin je fenomenalno čuvao sjajnog šutera Klemena Prepeliča.

„Povratak Alekse je bio veoma dobar, ali su i svi ostali odlično odradili obje utakmice”, zaključio je Mitrović.

Bonus video: