Vujoševiću dva meča suspenzije, Zvezda jedan bez publike

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević suspendovan je danas na dvije utakmice zbog fizičkog sukoba sa sudijom na utakmici s Crvenom zvezdom, u Superligi Srbije.
106 pregleda 0 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Fonet
Duško Vujošević, Foto: Fonet
Ažurirano: 05.04.2013. 15:18h

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević suspendovan je danas na dvije utakmice zbog fizičkog sukoba sa sudijom na utakmici s Crvenom zvezdom, u Superligi Srbije.

Kako je saopšteno iz Superlige, Vujošević neće moći da vodi ekipu protiv Vojvodine i Slobode, a kažnjen je još i sa 23.600 dinara zbog tehničke greške.

Suspendovani su i arbitri koji su sudili "večiti" derbi: Uroš Obrknežević na tri utakmice zbog neprimjenjivanja pravila, a Milan Mažić i Dragan Nešković odsustvovanjem sa jednog meča.

Crvena zvezda je kažnjena sa 59.000 dinara i jednom utakmicom zabrane prisustva publike zbog ulaska navijača u teren i gađanja Vujoševića loptom, i sa još 118.000 dinara zbog "nesportskog ponašanja gledalaca, bacanja na teren mekih i tvrdih predmeta".

Zbog međusobnog sukoba Davisa Bertansa i Bojana Subotića, zbog čega su obojica isključena, košarkaš Partizana platiće 118.000 dinara i neće igrati narednu utakmicu, dok je igrač Zvezde kažnjen sa 59.000 dinara.

Plejmejker Zvezde Demarkus Nelson kažnjen je sa 23.600 dinara zbog ulaska na teren s klupe tokom sukoba.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić kažnjen je sa 59.000 dinara zbog nesportskog ponašanja prema sudiji Obrkneževiću.

Partizan je u srijedu, sa 77:67 pobijedio Crvenu zvezdu kao gost u drugom kolu Superlige. U posljednjoj četvrtini su se potukli igrači na terenu.

Vujošević: Skandalozne kazne

Trener Partizana Duško Vujošević ocijenio je da je skandalozna odluka o njegovoj suspenziji i rekao je da ga uprava košarkaške Superlige kaznila pod strahom.

Vujošević je na konferenciji za novinare danas priznao da njegova reakcija tokom meča sa Crvenom zvezdom nije bila racionalna, ali je tek po okončanju susreta sa novinarima saznao za kaznu lige.

"Ovo je skandalozno! (Direktor takmičenja Predrag) Bojić je prešao preko hiljadu situacija... Njemu je sve bilo u redu u Železniku prošle godine, u Kragujevcu... Tu nije koristio dokumentarni materijal kasnije da odredi kazne", rekao je Vujošević agenciji Beta.

Trener Partizana je rekao da mu najviše smeta što je Davis Bertans novčano kažnjen i suspendovan sa jedne utakmice, dok je igrač koji je isključen sa njim zbog međusobnog koškanja, Bojan Subotić, samo novčano kažnjen.

"Ovo je stvarno skandal. Kažnjavanje Bertansa a ne igrača koji je isključen sa njim je nepošteno i neprincipijelno... Mnogo su se zamjerili Partizanu, prije svega zbog Bertansa. Očigledno je da odluke donose pod strahom", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je rekao da mu nije jasno zašto se odluke donose sada naknadnim pregledanjem snimka koji nije bio iz direktnog prenosa nego je "vađen iz konteksta".

Vujošević je ranije danas na konferenciji za novinare, prije nego što je bila poznata odluka o suspenziji, rekao da njegova odluka nije bila racionalna.

"Moja reakcija nije bila racionalna, već je to, jednostavno, bio moj doživljaj kompletne situacije, koja ne smije biti istrgnuta iz kontektsa. Sudije su isključile Bertansa...a nisu Zvezdine igrače koji su se sa klupe umiješali u tuču, prije svih (Demarkusa) Nelsona. Ne mogu poslije svega toga da ih vodim na sladoled", rekao je Vujošević novinarima.

"Nažalost, moja priroda je takva da me pogađaju nepravde i pritisci. Sport je napravljen da bi u njemu pravda pobjeđivala, jer nigdje druge u životu ne pobjeđuje", dodao je on.

Bonus video: