Partizan odbio ponudu Zvezde da dobije 400 ulaznica za sjutrašnji meč

Partizan je ocijenio da je Zvezda pokazala dobru volju, ali da crno-bijeli "pored...još bolje volje" ne mogu da prihvate tu ponudu, zbog događaja iz prethodnih susreta "vječitih" ove sezone
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2013. 16:37h

Košarkaški klub Partizan odbio je danas ponudu Crvene zvezde da dobije 400 ulaznica za njihov sjutrašnji meč, navevši da dobar gest na kraju sezone "ne može da kompenzuje" dešavanja iz prvog dijela sezone.

Partizan je ocijenio da je Zvezda pokazala dobru volju, ali da crno-bijeli "pored...još bolje volje" ne mogu da prihvate tu ponudu, zbog događaja iz prethodnih susreta "vječitih" ove sezone.

"Prva utakmica u Jadranskoj ligi, kada je klub iz Humske bio domaćin, između 500 i 600 navijača Crvene zvezde je pod poznatim okolnostima ušlo u "Pionir" bez karata...Potom dešavanja na finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća...(ti događaji) su suviše svježi da to može da se reguliše gestovima", navodi se u saopštenju Partizana.

Uprava crno-bijelih navela je da ima obavezu da svojim navijačima obezbijedi ravnopravni tretman tokom čitave sezone.

"U kontekstu ovakvih događaja ne možemi pri kraju takmičarske godine pristajati na ponude koje ne mogu da kompenzuju prethodna dešavanja...Želimo da se utakmice Crvene zvezde i Partizana do kraja sezone igraju isključivo pred navijačima domaće ekipe, da se smanji mogućnost pravljenja incidenata i da se u slučaju istih jasno vidi ko je odgovoran", navodi se u saopštenju šampiona Srbije.

Partizan je istakao da je "otvoren za pregovore" prije početka sljedeće sezone o podjeli karata i da bi eventualni dogovori o tome "zaista mogli da budu početak boljih odnosa".

Bonus video: