Miličić: Igrao bih za Crvenu zvezdu

"Ima li ičeg ljepšeg od toga da igrate u timu za koji navijate, da vas bodre drugari sa tribina", objasnio 27-godišnji košarkaš
81 pregleda 1 komentar(a)
Darko Miličić, Foto: Rts.rs
Darko Miličić, Foto: Rts.rs
Ažurirano: 31.03.2013. 12:51h

Darko Miličić, koji je 2001. godine izabran kao drugi pik od strane Detroita, nije uspio da pokaže kvalitet u NBA ligi.

Igrao je još za Orlando, Memfis, Njujork, Minesotu I Boston, a od novembra prošle godine je bez kluba, kada su mu Seltiksi uručili otkaz.

U intervjuu za “Novosti”, rekao je da bi obukao dres Crvene zvezde, kluba za koji navija od malih nogu, pod uslovom da se “sve kockice slože”.

"Nije bilo kontakata. Ako se Zvezda plasira u elitu, ako se sve kockice slože... Ima li ičeg ljepšeg od toga da igrate u timu za koji navijate, da vas bodre drugari sa tribina? Ali, da ne pričamo unaprijed“, rekao je Miličić za „Novosti“.

Teške riječi u prošlosti su izgovorene između Darka Miličića i selektora Srbije Dušana Ivkovića.

I pored toga, kaže da bi rado igrao za nacionalni tim

“Mogu sa svakim da sarađujem, nije problem. Uvijek sam igrao srcem za Srbiju, ulagao cijelog sebe, fizički i psihički, ali neki put se desi da ne možete preko limita. Znate, bio sam saigrač braći Gasol, Rubiju... Vidio sam koliko su često u komunikaciji sa španskim savezom, a naši nas ne okrenu ni kad se povrijedimo. Ne tražim ja ni to, ali bar da se kaže kako je bilo, a ne da ispadne da je Darko ili neki drugi igrač najgori, i to samo zato što su rekli kako jeste”, objasnio je 27-godišnji košarkaš.

Bonus video: