Promijenite pravila

Trener Igokee Dragan Bajić pozvao je u utorak čelnike kluba da otkažu organizaciju završnog turnira ABA lige u Laktašima
0 komentar(a)
Igokea, Foto: Novosti.rs
Igokea, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 28.03.2013. 12:39h

Predsjednik Igokee Boris Spasojević rekao je danas da će odluka o tome da li će taj klub organizovati završni turnir košarkaške Jadranske lige biti donijeta u subotu, na sjednici Upravnog odbora.

"Na sjednici Upravnog odbora, koja će se održati u subotu od 18 sati, odlučićemo, između ostalog, i o predlogu trenera Dragana Bajića o otkazivanju 'fajnal fora' Jadranske lige u Laktašima", rekao je Spasojević agenciji Beta.

Trener Igokee Dragan Bajić pozvao je u utorak čelnike kluba da otkažu organizaciju završnog turnira Jadranske lige u Laktašima, nezadovoljan pravilima koja određuju plasman u Evroligu.

Igokea je takmičenje u regularnom delu Jadranske lige završila na prvom mjestu, pa joj prema pravilima regionalne lige pripada direktan plasman u Evroligu.

Međutim, prema pravilima Evrolige, Igokea ne ispunjava uslove za B licencu, pa je odlučeno da direktno u najjače evropsko takmičenje idu finalisti fajnl - fora, a u kvalifikacije bolje plasirani polufinalista iz regularnog dijela.

"Četiri srpska kluba će igrati na završnom turniru i to dovoljno govori. Trebalo bi da se nešto reorganizuje, da imamo drugačiji pristup Jadranskoj ligi i Evroligi", rekao je Spasojević.

On je istakao da je Igokea dobila veliku podršku od Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kao i pojedinih klubova Jadranske lige.

Završni turnir Jadranske lige igraće se od 25. do 27. aprila, a za trofej će se boriti aktuelni šampion Partizan, Crvena zvezda, Igokea i Radnički iz Kragujevca.

Bonus video: