Derbi u Moskvi

Vizu za eliminacije izvadili su CSKA, Real, Anadolu Efes i Barselona, dok se čeka još četiri putnika.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2013. 09:38h

Još dva kola su ostala do kraja Top 16 faze Evrolige, a poznata su samo četiri učesnika četvrtfinala. Vizu za eliminacije izvadili su CSKA, Real, Anadolu Efes i Barselona, dok se čeka još četiri putnika.

Najbliži plasmanu među osam najboljih iz grupe E je Panatinaikos, kome je potrebna jedna pobjeda u preostala dva duela. Prva prilika pruža se večeras, kada Atinjani gostuju Brose basketsu, koji još nije osjetio slast pobjede.

Svoju šansu traži i Unikaha, ali je teško očekivati da tim iz Malage može do četvrte pozicije. Potrebno je da slavi u oba meča (u Istanbulu protiv Anadolu Efesa i Albe kući), a da Panatinaikos izgubi oba susreta.

Derbi ove runde se igra u Moskvi, gdje će CSKA ugostiti Real. Domaćin će pokušati da se pobjedom većom od osam razlike osami na čelu tabele i definitvno osigura prvo mjesto u grupi.

Himki, Makabi, Olimpijakos, Montepaski i Kaha laboral vode borbu za tri preostala mjesta u grupi F, pošto je Barselona prva. U najtežoj poziciji su Baskijci, koji gostuju Himkiju i u slučaju poraza ispadaju iz trke.

Makabi će dočekati otpisani Bešiktaš i pobjeda ga približava plasmanu među osam najboljih. Teži zadatak imaće Olimpijakos, koji ide na noge Fenerbahčeu. Bez obzira što nema šansi da ide dalje, nema sumnje da će turski šampion učiniti sve da upiše novu pobjedu. U prvom odmjeravanju snaga, Pirejci su lako slavili (82:71).

Montepaski će, gledajući na papiru, imati najteži posao, jer dočekuje Barselonu. Međutim, za Katalonce ovaj meč nema nikakav rezultatski značaj, jer su odavno obezbijedili prvu poziciju.

Parovi

Četvrtak

Grupa E

CSKA - Real (17.45)

Anadolu Efes - Unikaha (18.30)

Brose baskets - Panatinaikos (20.45)

Grupa F

Makabi - Bešiktaš (20.30)

Petak

Grupa E

Alba - Žalgiris (18)

Grupa F

Himki - Kaha laboral (16.30)

Fenerbahče - Olimpijakos (20)

Montepaski - Barselona (20.45)

Bonus video: