Mirotić ponovo kandidat za nagradu “Zvijezda u usponu”

Momak rođen u Podgorici je već dva puta osvajao ovo priznanje, i to u prethodne dvije godine, što nikom do sada nije pošlo za rukom
82 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: FoNet/EPA
Nikola Mirotić, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 27.03.2013. 22:35h

Krilni centar Reala i reprezentacije Španije Nikola Mirotić ponovo je u konkurenciji za nagradu Evrolige "Zvijezda u usponu", za koju konkurišu igrači do 23 godine.

Momak rođen u Podgorici je već dva puta osvajao ovo priznanje, i to u prethodne dvije godine, što nikom do sada nije pošlo za rukom.

Po mnogima, Mirotić je favorit i ove godine, s obzirom na pružene partije, ali je pitanje da li će žiri, ipak, odlučiti da nagradu da nekom drugom kandidatu.

Ako crnogorski as sa španskim pasošem pobijedi po treći put, konkurenti će moći da se tješe činjenicom da je Mirotiću (rođen 1991. godine) ovo posljednja godina u kojoj može da bude predložen...

Pored Mirotića, u konkurenciji su još i Leo Vesterman, Dru Gordon, Dejan Musli (Partizan), Nemanja Nedović (Lijetuvos Ritas), Alesandro Đentile (Armani), Rašid Mahalbašić (Prokom), Nikolo Meli (Armani), Kostas Papanikolau (Olimpijakos), Darko Planinić (Makabi), Mateuš Ponitka (Prokom), Klemen Prepelić i Sasu Salin (Olimpija).

Evroliga je saopštila i listu košarkaša, koji konkurišu za nagradu "Najbolji odbrambeni igrač". U konkurenciji su Dimitris Dijamantidis (Panatinaikos), Rudi Fernandes (Real Madrid), Riki Hikmen (Makabi), Kajl Hajns (Olimpijakos), Viktor Hrjapa (CSKA), Šon Džejms (Makabi), Stefon Lazme (Panatinaikos), Džamon Lukas (Anadolu Efes), Sregej Monja (Himki), David Mos (Montepaski), Viktor Sada (Barselona) i Ante Tomić (Barselona).

Priznanje, koje se dodeljuje već osam godina, dobiće košarkaš sa najviše glasova svih trenera koji su vodili timove u aktuelnoj sezoni najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Nagrade "Najbolji odbrambeni igrač" i "Zvijezda u usponu" biće dodijeljene na ovogodišnjem fajnal-foru Evrolige koji će biti održan od 10. do 12. maja u Londonu.

Bonus video: