Igokea otkazuje fajnl-for?

"Zaista mi nije jasno zašto su na početku sezone obećali da će prvak regularnog dijela takmičenja igrati u Evroligi, a potom promijenili tu odluku. To nije korektno", zaključio je Spasojević
0 komentar(a)
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 27.03.2013. 13:49h

Predsjednik Igokee Boris Spasojević izjavio je da će odluka o mogućem otkazivanju fajnl-fora ABA lige u Laktašima biti donijeta u narednom periodu.

"Pismo trenera Dragana Bajića je sasvim očekivana reakcija i mi u klubu ga podržavamo u potpunosti. Odluka o otkazivanju završnice takmičenja biće donijeta u narednom periodu, ali mi u klubu se slažemo da ga svakako treba otkazati", rekao je Spasojević agenciji Beta.

Spasojević je kazao da ne vidi razlog zbog kojeg su čelnici regionalne lige promijenili pravilo da prvak iz regularnog dijela ne igra u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

"Zaista mi nije jasno zašto su na početku sezone obećali da će prvak regularnog dijela takmičenja igrati u Evroligi, a potom promijenili tu odluku. To nije korektno", zaključio je Spasojević.

U Evroligu će se plasirati finalisti fajnl-fora, dok će u kvalifikacijama igrati ekipa poražena u polufinalu, koja je bila bolje rangirana u regularnom dijelu takmičenja.

Fajnl-for Jadranske lige bi trebalo da se održi od 25. do 27. aprila, a igraće Igokea - Partizan, te Crvena zvezda - Radnički.

Bonus video: