Radonjić: Iza nas je uspješna sezona

"Prije početka sezone niko nije očekivao da ćemo imati ovakvu sezonu, jer smo do samog finiša takmičenja bili u trci za plasman na završni turnir regionalne lige", objasnio je Radonjić
1 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Ažurirano: 27.03.2013. 11:28h

Pobjedom nad Olimpijom, Budućnost Voli je stavila tačku na takmičenje u ABA ligi.

Nije ponovljen uspjeh iz prethodne dvije sezone, kada je izboren plasman na završni turnir, ali je, što je možda i važnije, treću godinu uzastopno izvađena viza za Evrokup.

Bez obzira što “plave” nećemo gledati u Laktašima krajem aprila u borbi za šampionski prsten, razloga za zadovoljstvo sigurno ima. Iza sebe su ostavili, bar na papiru, kvalitetnije ekipe Cedevite, Olimpije, MZT Skoplja.

To je podatak koji govori o više nego uspješnoj sezoni za Podgoričane.

"Moramo biti zadovoljni onim što smo pokazali u ABA ligi i Evrokupu, jer smo u tom takmilčenju ostali praktično do kraja. Prije početka sezone niko nije očekivao da ćemo imati ovakvu sezonu, jer smo do samog finiša takmičenja bili u trci za plasman na završni turnir regionalne lige. Zbog toga je naše zadovoljstvo još veće. Mora se napomenuti da smo se okupili sedam dana pred start sezone, nismo bili dovoljno spremni na startu, ali kako je takmičenje odmicalo, rasli smo iz meča u meč. Pružali smo kvalitetne partije i uz malo sreće mogli smo do završnog turnira. Imali smo pobjedu manje u odnosu na prošlu sezonu, što nas je i koštalo četvrtog mjesta", objašnjava Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Strateg “plavih” kaže da ostaje žal što nije ostvaren bar trijumf više, a jedan od razloga je i težak raspored na startu regionalne lige.

"Osim što smo bili nespremni kada je počela ABA liga, imali smo i težak raspored - Cedevita i Partizan kući, Igokea na strani, a iz iskustva sam znao da će se to osjetiti. Sigurno da nam je žao što nismo imali bar pobjedu više, a da li smo je mogli ostvariti u Ljubljani ili u Splitu, sada je nerealno pričati. Ostvarili smo, sa druge strane, dosta pobjeda, posebno na strani gdje se možda nije očekivalo. Dali smo sve od sebe, borili smo se u svakoj utakmici i mislim da smo napravili sjajan rezultat u regionanom takmičenju".

Što se tiče Evrokupa, rezultatski je ostvaren isti uspjeh kao sezonu ranije. Podgoričani su se plasirali među osam najboljih.

"Mislim da je ovaj rezultat mnogo veći. Prošlosezonski sastav je bio iskusniji, imali smo jednog NBA igrača Nikolu Vučevića, potom Bojana Krstovića, igrača koji je odigrao preko 100 utakmica u Evrokupu, a sada smo imali i teže rivale. Pokazuje to i podatak da su ekipe sa kojima smo igrali u prvoj (Bilbao) i drugoj fazi (Budiveljnik) plasirali u polufinale. Mogli smo da izbjegnemo u četvrtfinalu Lokomotivu, da nismo poraženi od Budiveljnika, koji nas je, priznao je to i komesar za suđenje Evrokupa, dobio uz pomoć arbitara. Lokomotiva je i prije nas pokazala kvaliteta, a sve je potvrđeno pobjedom nad Valensijom u meču u kome je vodila i preko 20 razlike. Imali smo dobro poluvrijeme protiv njih u “Morači”, ali su oni dokazali klasu. Mi i pored toga nemamo razloga za nezadovoljstvo", zaključio je Radonjić.

Titula obaveza

Od danas Podgoričani kreću u odbranu titule u Crnoj Gori, što je, priznao je i Radonjić, obaveza za njegove izabranike.

"Sam prelazak iz ABA lige u drugo takmičenje, odnosno domaći ligu nosi drugačiju motivaciju. Neće nam biti lako, jer je potrošnja kako fizička tako i psihička izuzetno velika nakon napora u regionalnoj ligi i Evrokupu. Međutim, nadam se da ćemo uspjeti da odigramo dovoljno dobro, da ćemo igrati kvalitetno i da će to biti dovoljno da ispunimo našu obavezu, a to je osvajanje titule", jasan je šef struke “plavih”.

Bonus video: