Spasojević: Nadam se da ćemo igrati Evroligu

Igokea je u utorak saopštila da će svoje utakmice u Evroligi igrati u hali “Borik” u Banjaluci, koja će poslije rekonstrukcije, ispunjavati uslove Evrolige
80 pregleda 0 komentar(a)
Igokea, Foto: Novosti.rs
Igokea, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 22.03.2013. 17:00h

Boris Spaspjević, predsjednik Igokee, rekao je da vjeruje da će njegova ekipa, ako izbori plasman u finale završnog turnira ABA lige, sljedeće sezone igrati u Evroligi.

"Ovih dana su izlazila silna saopštenja iz Evrolige i iz ABA lige. Ne znam šta je prava istina... Vjerujem i dalje da ćemo, ako budemo finalisti „fajnal fora” i kada prijavimo halu "Borik" kao mjesto odigravanja naših utakmica, sljedeće sezone igrati u Evroligi”, rekao je Spasojević agenciji Beta.

Igokea će takmičenje u regularnom dijelu regionalne lige završiti na prvom mjestu i time stiče pravo da sljedeće sezone igra u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Međutim, poslije tumačenja ugovora između Evrolige i ABA lige, saopšteno je da će direktan plasman u Evroligu u sljedećoj sezoni obezbijediti šampion ABA lige - pobjednik "fajnl-fora" i njegov finalista, pošto hala koju je prijavila Igokea za sezonu 2012/2013. godine ne ispunjava uslove za B licencu.

U kvalifikacijama za Evroligu igraće poraženi polufinalista završnog turnira koji je bio bolje plasiran u ligaškom dijelu takmičenja.

U slučaju da neki klub koji je stekao pravo igranja u Evroligi ne ispuni minimalne uslove za izdavanje B licence, odluku koji klub će ga zamijeniti donijeće Evroliga u skladu sa svojim pravilima.

Igokea je u utorak saopštila da će svoje utakmice u Evroligi igrati u hali “Borik” u Banjaluci, koja će poslije rekonstrukcije, ispunjavati uslove Evrolige.

Bonus video: