Radonjić: Ne zanimaju nas drugi, bitno je da dobijemo Olimpiju

"Olimpija je izuzetno dobra ekipa, ali im sigurno neće odgovarati ako mi nametnemo naš stil igre", napominje Nikola Ivanović. Ulaz slobodan
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2013. 14:43h

Zavjesu na ovu sezonu u ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija spuštaju sutra veče u duelu sa Olimpijom.

Želja Podgoričana je da se trijufom oproste od vjernih navijača i na taj način im zahvale na podršci koju su imali i u regionalnoj ligi i na evropskoj sceni.

Uz to, pobjeda nad najboljom slovenačkom ekipom donosi petu poziciju i plasman u Evrokup naredne sezone, što je uspjeh vrijedan pažnje.

Zadatak, ipak, neće biti nimalo lak, jer i četa Saše Filipovskog želi trijumf kako bi pokušala da se domogne međunarodne scene.

Ekipa Olimpije je skenirana do tančina, ostaje sada da igrači taktiku sprovedu u djelo na terenu i ostvare novu pobjedu.

"Dolazi nam u goste Olimpija, koja je i ove sezone bila član evroligaškog takmičenja, što je bilo opterećenje za njih, jer rezultat u ABA ligi nije bio na nivou kvaliteta koji imaju. Radi se o mladoj, talentovanoj ekipi, posebno napadački kvalitetna, koja može da igra dobro i u fazi odbrane. Imamo priliku da ih u što boljoj partiji savladamo. Bilo bi lijepo da u posljednjem kolu ovosezonskog takmičenja imamo podršku navijača i da maksimalnom posvećenošću i borbom da ih pobijedimo. To neće biti nimalo jednostavno, jer smo mi, bez dileme, najopterećenija ekipa u ABA ligi i sigurno je da treba da izdržimo ova 24 sata i da izvučemo i posljednji atom snage da bi dobili“, jasan je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Porazom od Crvene zvezde u „Pioniru“ u prošlom kolu, naš šampion je ostao bez „fajnl-fora“.

Istini za volju, postoji tračak nade za četvrtu poziciju, a to je da Solnok iznenadi Partizan u gostima, što je teško, gotovo nemoguće očekivati.

"Žao nam je što nismo prvi, u svakom slučaju. Odnos relanih parametara i onoga što se dešavalo, taj žal može biti zbog činjenice da smo na početku sezone igrali sa ekipama koje nisu trenutnog kvaliteta i da sa tog apsketa mogli smo imati koju pobjedu više. Sigurno da jasno da Cedevita u prvom kolu i danas ne izgleda isto, a mi smo pretrpjeli poraz na startu uz još neke situacije koje su mogle biti u našu korist. Međutim, Evropa i način na koji smo mi igrali Evrokupu donosi veliko opterećenje i mi smo jedini koji je, praktično, do samog kraja imao tu vrstu opterećenja. To nas je možda onemogućilo da imamo pobjedu, dvije više, ali smo i u takvim okolnostima ostvarili veliki broj pobjeda, tako da zadovoljstvo treba da bude ogromno. Ako gledamo ukupno sve parametre, mi smo napravili nešto što je za svaku pohvalu. Potpuno smo koncentrisani na meč sa Olimpijom. Ne zanima nas šta se dešava na drugim terenima. Bitno je da mi uradimo dobar posao“.

Iako meč nema rezultatski značaj, što se tiče plasmana na završni turnir, to ne znači da „plavi“ nemaju motiv. Naprotiv...

"Budućnost nikada ne igra rasterećeno. Uvijek imamo opterećenje da dobijemo, bez obzira protiv koga igramo. Tako je bilo i protiv Lokomtive, koja je prije nekoliko dana dobila Valensiju u gostima, a vodila je i preko 20 razlike. Sa tog aspekta, prilazimo meču kao i svakom drugog. Pokušaćemo da odigramo najboje što možemo ne razmišljajući o onome što se desilo prije nekoliko mjeseci. Znamo šta želimo, ali i znamo koji su naši problemi u ovom trenutku. Velika je potrošnja, provito je četiri, pet igrača, a i psihološka potrošnja je velika. Međutim, izlazimo na teren sa samo jednom idejom, a to je da pobijedimo“, naglasio je Radonjić.

Mladi plej Nikola Ivanović cijeni Ljubljančane, ali očekuje da on i saigrači upišu dva nova boda.

"Nadam se da ćemo na pravi način uspjeti da se oprostimo od podgoričkih navijača dobrom igrom. Olimpija je izuzetno dobra ekipa, ali im sigurno neće odgovarati ako mi nametnemo naš stil igre. Vjerujem da ćemo, uz podršku navijača, uspjeti da dođemo do posljednje pobjede u ABA ligi ove sezone“, zaključio je Ivanović.

Uprava Budućnost Volija je odlučila da ulaz bude slobodan, a duel se igra od 20 sati.

Bonus video: