Žalgiris kažnjen sa 25.000 eura

Zbog incidenta poslije meča 10. kola Top 16 faze sa madridskim Realom, kada su domaći navijači napali Rudija Fernandeza, Žalgiris je kažnjen sa 25.000 eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2013. 14:47h

Zbog incidenta poslije meča 10. kola Top 16 faze sa madridskim Realom, kada su domaći navijači napali Rudija Fernandeza, Žalgiris je kažnjen sa 25.000 eura, odlučila je disciplinska komisija Evrolige.

Incident se dogodio 7. marta ispred Arene u Kanuasu, nakon pobjede Reala poslije produžetka (105:104), kada je jedan od braće Macijus udario Fernandeza, dok je zajedno sa igračima Reala išao ka autobusu.

Braći Naurisu i Normundsu Macijusu, inače velikim košarkaškim navijačima u Litvaniji, doživotno je zabranjeno da posjećuju utakmice u Kaunasu.

"Sudije su kao olakšavajuće okolnosti za Žalgirs uzele u obzir da su napadači identifikovani, uhapšeni i da se protiv njih vodi postupak, da klub nije u prošlosti kažnjavan zbog sličnih incidenata i da je reč o izolovanom slučaju", objavljeno je sajtu Evrolige.

Litvanski tim će morati da pojača mjere obezbjeđenja na sljedećim utakmicama i obezbijedi razdvojene ulaze u dvoranu za košarkaše i navijače.

Bonus video: