Vujošević: Klubovi krivi što fajnal-for nije u Beogradu

"To što se fajnal-for održava u Laktašima nama svakako ne ide u prilog, ali je pravedno što će prvoplasirani biti domaćin završnice", kazao je Vujošević
1 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Fonet
Duško Vujošević, Foto: Fonet
Ažurirano: 14.03.2013. 14:23h

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da su "crno-bijeli", Crvena zvezda i grad Beograd krivi što se fajnal-for Jadranske lige ne igra u glavnom gradu Srbije.

"To što se fajnal-for održava u Laktašima nama svakako ne ide u prilog, ali je pravedno što će prvoplasirani biti domaćin završnice. Smiješno je da za cijelu situaciju okrivljujemo Jadranski ligu, stavljamo se u ulogu žrtve, a odavde niko nije pokazao interes za taj turnir. Ni Partizan, ni Crvena zvezda, a ni Beograd nisu napravili nikakav napor", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Šef stručnog štaba "crno-bijelih" kazao je da je direktor Jadranske lige Roman Lisac pokazao želju da se finalni turnir održi u Beogradu, kao i da bi organizacija takvog takmičenja poboljšala kvalitet života u prestonici Srbije.

"Roman Lisac je pokušavao da organizuje turnir u Beogradu, jer je računao da će Grad biti zainteresovan za takav spektakl. Ja sam mislio da bi za Beograd bilo dobro da pokuša da pomogne svojim klubovima da obezbijedi šansu za plasman u Evroligu, da igraju pred svojim navijačima, jer je to nešto što bi svakako podiglo kvalitet života u gradu", istakao je trener beogradskog kluba.

Vujošević je kazao da su "smiješne priče" da Beograd ne bi mogao da obezbijedi sigurnost učesnicima turnira.

"Priče o tome da ne može da se osigura mir su smiješne i da o ovome sa srpskom policijom treba da pregovara čovjek iz Slovenije nemaju smisla", zaključio je Vujošević.

Bonus video: