Zvezda pala u Širokom

Nema sumnje da će propuštena šansa da se bore za prvo mjesto, uticati na igrače Crvene zvezde, što daje mogućnost Budućnost Voliju da slavi u "Pioniru"
0 komentar(a)
Partizan - Crvena zvezda, Foto: Beta
Partizan - Crvena zvezda, Foto: Beta
Ažurirano: 11.03.2013. 22:08h

Široki je u posljednjem meču 24. kola ABA lige savladao Crvenu zvezdu pred svojim navijačima 78:74 (24:13, 24:21, 16:17, 14:23) i obezbijedio opstanak. Sa druge strane, Beograđani su neuspjehom, praktično, ostali bez mogućnosti da stignu Igokeu i osvoje prvo mjesto na kraju ligaškog dijela takmičenja.

Naime, ekipa iz Laktaša ima pobjedu više (15-14), i bolja je u međusobnom skoru od Crvene zvezde.

Nema sumnje da će propuštena šansa da se bore za prvo mjesto, uticati na igrače Crvene zvezde, što daje mogućnost Budućnost Voliju da slavi u "Pioniru".

Naime, crnogorski šampion u narednom kolu gostuje u Beogradu i samo ga pobjeda ostavlja u trci za plasman na završni turnir.

Što se tiče meča u “Pecari”, domaći tim je vodio tokom čitavog meča i pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Crvena zvezda je minut i po prije kraja, nakon dvije trojke Vuka Radivojevića prišla na minus četiri (69:65), ali je bilo premalo vremena da se napravi preokret.

Marko Šutalo (21 poen) i Željko Šakić (17) su bili najzaslužniji za trijumf Širokog, dok u gostujućem timu najefikasniji bili Igor Rakočević (15) i Boris Savović (14).

Bonus video: