Radonjić: Ponosan sam na igrače

"Nedostajalo je samopouzdanje u pojedinim trenucima da se upustimo u borbu", objasnio strateg Podgoričana
82 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Luka Zeković
Dejan Radonjić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.03.2013. 22:20h

Budućnost Voli će i ove sezone, kao i prošle učešće u Evrokupu završiti u četvrtfinalu.

Međutim, Podgoričani su samim plasmanom među osam napravili čudo, pa poraz protiv Lokomotive, koja ima tim evroligaškog kalibra, nije iznenađenje.

"Čestitam Lokomotivi na zasluženoj pobjedi. Prvo poluvrijeme smo odigrali sasvim dobro, a čak smo imali priliku da na poluvremenu imamo ubjedljiviju prednost, ali smo promašili nekoliko zicera. Početkom treće četvrtine otvorili smo im nekoliko kontranapada, što su oni iskoristili, odlijepili se i kasnije iskoristili sve svoje prednosti. Zadovoljan sam u svakom slučaju, a gledajući kvalitet Lokomotive, veći dio meča smo odigrali zadovoljavajuće. Nedostajalo je samopouzdanje u pojedinim trenucima da se upustimo u borbu. Okrećemo se utakmici sa Splitom, koja će biti teška i bio bih zadovoljan i sa minimalnom pobjedom. Lokomotiva je pokazala zašto je jedan od najskupljih timova u Evropi. Ja sam ponosan na igrače, bez obzira šta urade do kraja sezone”, objasnio je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Jevgenij Pašutin, trener Lokomotive, naglasio je da je očekivao težak meč, a potom dodao:

"Budućnost ima dobre šutere, plus Čedomir Vitkovac, koji je dobar u unutrašnjoj igri. Bili smo spremni za to, ali u prvoj četvrtini nismo uspjeli da ih zaustavimo. Nakon toga smo uradili određene korekcije i zaigrali bolje u odbrani, a tada se utakmica promijenila. Naš tim je pružio 100 odsto mogućnosti, a iz dobre odbrane našli smo balans u napadu, tada smo izgledali kao dobar tim. I naredna utakmica će biti teška i moramo biti spremni na to. Budućnost je dobar tim, ima dobar balans, kontrolu igre, skok, odbranu. Malo ekipa je dalo veliki broj poena protiv njih”.

Bonus video: