Mitrović: Veliko hvala igračima i asistentima

53 pregleda 0 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: FIBA
Zvezdan Mitrović, Foto: FIBA
Ažurirano: 28.06.2018. 21:55h

U specifičnoj atmosferi su se košarkaši Crne Gore spremali za duel sa Bjelorusijom, ključni za plasman u drugu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Čak osam igrača je otkazalo (većina zbog povreda, neki zbog drugih razloga), dosta njih je dugo pauziralo, a i selektor Zvezdan Mitrović je tek dva dana pred meč stigao u Nikšić, jer je vodio Monako u finalu plej-ofa francuskog prvenstva.

Zbog toga je imao posebnu poruku za igrače i stručni štab nakon meča.

„U svlačionici sam rekao veliko hvala igračima i asistentima koji su pripremali ovaj meč. Ja sam samo dva i po dana bio sa timom, ali su svi uradili svoj posao i zasluženo smo u drugoj fazi. Hvala publici koja je došla da nas podrži, kad je bilo problema pomogla nam je, jer smo nakon podrške sa tribina odigrali dobro u odbrani i dali lake poene. Veliko hvala Nikšiću, koji je još jednom dokazao da je grad košarke, ali i mojim igračima”, rekao je 48-godišnji Podgoričanin.

Za pobjedu je najzaslužniji iskusni centar Milko Bjelica, koji je sa 18 poena, od kojih su neki bili u ključnim trenucima, bio igrač utakmice.

„Utakmica je bila veoma važna za nas iz dva razloga - zbog prolaska u drugu fazu, ali i činjenice da je ovo novi tim, kojem je mnogo važnih igrača falilo zbog problema sa povredama. Srećan sam što smo pobijedili. Počeli smo nervozno, rival je stekao dvocifrenu razliku, ali poslije toga smo se skupili i odigrali dobru utakmicu”, naglasio je Bjelica.

Selektor Bjelorusije Aleksandar Krutikov je čestitao rivalu.

„Crna Gora je veoma dobro igrala i zasluženo pobijedila. Počeli smo meč veoma dobro i jako, ali smo imali problema u 3. četvrtini, kada je rival imao mnogo različitih strijelaca, što nam je stvaralo nedaće. Bilo je previše grešaka#, istakao je Krutikov.

Bonus video: