Minesota po svaku cijenu želi da zadrži Pekovića

Minesota će, dakle, pokušati sve da odbije ponude drugih klubova za 27-godišnjeg centra, kojih, bez dileme, neće faliti, posebno nakon odličnih partija u ovoj sezoni
52 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Beta AP
Nikola Peković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 07.03.2013. 01:18h

Kako javljaju američki mediji, Minesota je spremna da uradi sve što je moguće da zadrži Nikolu Pekovića, kome na ljeto ističe ugovor i postaće ograničeno slobodan agent, što znači da će "vukovi" morati da izjednače bilo koju drugu ponudu ako žele da ga zadrže i narednih godina.

Peković trenutno zarađuje 4,6 miliona dolara po sezoni, a očekuje se da će mu Minesota za produženje ugovora ponuditi barem dvostruko više, koliko se očekuje da je porasla cijena stamenog Bjelopoljca, čime bi se Pekmen približio zaradi od barem oko 10 miliona zelenih novčanica. Moguće je da će ta suma biti i veća.

Minesota će, dakle, pokušati sve da odbije ponude drugih klubova za 27-godišnjeg centra crnogorske reprezentacije, kojih, bez dileme, neće faliti, posebno nakon odličnih partija u ovoj sezoni, u kojoj Peković ima prosjek od 15,9 poena i 8,8 skokova po meču.

Peković je u NBA stigao 2010. godine, i u početku je bio rezerva Darku Miličiću. Međutim, u prethodne dve sezone napravio je veliki napredak i sada je jedan od najboljih centara u ligi za kojeg se interesuju gotovo svi klubovi koji imaju prostora u “seleri-kepu”.

I Peković je nedavno izjavio da bi volio da produži ugovor sa klubom iz Mineapolisa.

"Meni se dopada Minesota, sve mi je ovdje okej. Sviđa mi se ekipa i mislim da trenutno stanje na tabeli nije odraz našeg kvaliteta. Realno, imamo mnogo problema sa povredama i uvjeren sam da bi bili mnogo bolje plasirani da smo svi zdravi. Druga stvar, sviđa mi se saradnja sa Adelmanom (trener) i zaista bih volio da ostanem", rekao je prošlog mjeseca Peković.

U jednom nedavnom intervjuu, Kevin Lav, prva zvijezda Minesote, objasnio je da u ekipi i klubu vlada "porodična atmosfera", što vole svi igrači u timu, uključujući i Pekovića.

"Pek je tip osobe koja kad nešto ima i to mu se sviđa, to želi to da zadrži. On voli što je u našem timu, zbog tog porodičnog odnosa, a kad je takva atmosfera, Pek želi da se drži toga. Zato se i nadam da će na kraju produžiti ugovor", rekao je Lav.

Lav je dodao da u NBA ligi nema više "puno pravih centara kao što je Peković".

"On, možda, ne blokira šuteve kao Deandre Džordan ili Džaval Mekgi, on ne trči brzo na parketu, i ne zakucava svaku loptu. Ali, on je neko ko se bori svaku utakmicu, i čak mu nije ni važno da li će dobiti loptu. On je sjajan momak za atmosferu u svlačionici, veoma je skroman. Nadam se da će ostati", dodao je Lav.

Bonus video: