Lisac: Moramo da uvedemo plej-of u ABA ligu

"Ako hoćemo da budemo ozbiljni, moramo da imamo osam timova u plej-ofu. Onda ne možeš da kažeš da je jedna utakmica sve odlučila", rekao je Lisac
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2013. 16:00h

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac za beogradske medije je pričao o novonastaloj situaciji u regionalnom takmičenju i o tome kako je došlo do zabune oko mjesta koje vode u Evroligu.

"Ključno je da nije bilo namjere da se nekom nanese šteta. Došlo je do problema u nerazumijevanju pravila. Sve ovo je pouka da moramo da budemo oprezniji, da više diskutujemo, pa tek onda da donesemo odluku. Direktno ću da vam kažem, mi imamo pokriće za stvari koje ne pišu u našim propozicijama. Kod nas u propozicijama stoji, ako nije napisano, poštuju se propozicije Evrolige", rekao je Lisac za "Novosti" i nastavio:

"Imamo problem koji ćemo morati da rješavamo hitno. Sve što Evroliga predlaže nama ne odgovara, jer nema plej-ofa. Ako budemo imali doigravanje, onda nam apsolutno odgovara. Sve lige imaju plej-of, moraćemo i mi. Tada niko neće biti oštećen, jer se igraju serije mečeva. Ne može da se dogodi da neko dobije 26 utakmica, jednom bude poražen i ostane bez ičega. To je bio naš vodič ove sezone, prihvatili smo nešto ne razmišljajući da će to da se kosi s pravilima Evrolige. Sada je evidentno da ćemo to morati da mijenjamo i, ako je moguće, dođemo do organizacije plej-ofa".

Lisac ima rješenje.

"Ako hoćemo da budemo ozbiljni, moramo da imamo osam timova u plej-ofu. Onda ne možeš da kažeš da je jedna utakmica sve odlučila", završio je generalni menadžer ABA lige.

Bonus video: