Mornar pobijedio OKK Beograd

To je prvi trijumf barskog tima u drugoj fazi takmičenja, nakon tri startna poraza
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 21:15h

Košarkaši Mornara pobijedili su večeras u Baru ekipu OKK Beograda 102:96, u utakmici četvrtog kola grupe za opstanak u Balkanskoj ligi.

To je prvi trijumf barskog tima u drugoj fazi takmičenja, nakon tri startna poraza. OKK Beograd je i nakon četvrtog kola bez pobjede.

Lagano i lijepo šutersko veče u Baru, Mornar i OKK Beograd pružili su partiju bez odbrana, u kojoj su svi igrači na parketu imali priliku da zabilježe poene. Da nije bilo “neefikasne” druge i posljednje četvrtine (u kojima je palo nešto manje od 50 poena) vjerovatno bi na samom kraju bilo postignuto preko 200.

Što se samog meča tiče Beograđani su jedinu prednost imali samo početkom duela (8:2). Nakon toga trener Mornara Mihailo Pavićević u igru je uveo, očigledno, najveće pojačanje Barana ove sezone Amerikanca Henri Tornsa, koji je na ukazano povjerenje odgovorio na najbolji mogući način. Uslijedila je serija Barana 13:0 koja ih je već nakon prvog perioda dovela u rezultatski plus.

U 15. minutu, upravo poenima novajlije, Mornar je stigao i do tada najubjedljivije prednosti 41:31. U finišu trećeg perioda gosti su poenima odličnog Podgoričanina Milorada Šutulovića stigli na prag potpunog povratka u meč (71:70). Mornar je, ipak, u maniru kvalitetnije ekipe u samom finišu odigrao spretnije i kvalitetnije i stigao do važnog trijumfa.

“Znali smo da nas čeka težak meč ali sam i u najavi utakmice rekao da smo kadri da savladamo ekipu iz Beograda. Rezultat je sa neobično velikim brojem poena, što dovoljno govori da je publika u Baru imala priliku da na djelu vidi jednu ofanzivnu i kvalitetnu košarkašku predstavu“, rekao je trener Barana.

Mornar će u narednom kolu, 13. marta u Baru, igrati protiv makedonskog Kožuva, koji je u ovoj fazi takmičenja ostvario maksimalan učinak.

Mornar - OKK Beogard 102:96 (27:24, 27:20, 26:28, 22:24)

Bar - Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 300. Sudije: Obradović, Kralj (BiH), Hordov (Hrvatska).

Mornar: Damjanović 9, Torns 25, Pajović 6, Tošić 12, Milović, Miković 10, Radosavljević 18, Sekulović 8, Rondović 3, Pavić 11, Popović, Pavićević.

OKK Beograd: Knežević 19, Dimitrijević, Malidžan 4, Popović, Jeftić 28, Šutulović 20, Ivanović 3, Maksimović 7, Dimitrijević, Pavlović 15.

Bonus video: