Petrović: Nikada više u Hrvatskoj i ABA ligi

"Ne pada mi na pamet da preuzmem neki klub u Hrvatskoj ili ABA ligi. Ostajem u reprezentaciji BiH, a klub ću voditi tamo gdje će me poštovati", objasnio Petrović
0 komentar(a)
Aco Petrović, Foto: NLB LIGA
Aco Petrović, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 05.03.2013. 19:35h

Dan nakon poraza od Partizana i ostavke na mjesto trenera Cedevite, Aleksandar Petrović nije promijenio mišljenje.

“Odlazim ogorčen, razočaran, tužan, odlazim kao luzer. Znam da sam to već jednom rekao, ali više neću pogriješiti i vratiti se u hrvatsku klupsku košarku. Ne pada mi na pamet da preuzmem neki klub u Hrvatskoj ili ABA ligi. Ostajem u reprezentaciji BiH, a klub ću voditi tamo gdje će me poštovati. Ni u Hrvatskoj nisam katastrofalan trener kako se tvrdi posljednjih godina. Ne poštuju me, iako sam u našoj košarci 35 godina, a od toga 23 trener”, rekao je Petrović za “Jutarnji list”.

U razgovoru s čelnicima kluba, Petrović se povukao jer ne želi da bude opterećenje ekipi kojoj su preostala tri i po mjeseca da završi sezonu i pokuša prvi put da postane prvak Hrvatske.

Kaže da je sve po zlu krenulo nakon finala Kupa protiv Cibone.

“Protiv nas je svirano 25 odluka, a utakmicu je odlučila jedna lopta. Imam daljinski upravljač i ne treba mi analiza Davorina Nakića ili Ede Tartaglie. Finansijski sam nezavistan i mogu slobodno da pričam. Više nije važno radi li se o Muhviću, Radoviću ili nekom drugom... Kada mi se pakosti događaju i na klupi Zadra, i u prvom mandatu u Cedeviti onda to ne može biti slučajnost. Pametnom je dosta. Da smo dobili Cibonu, sigurno ne bismo izgubili tri posljednje utakmice.

Ne vidi bitnu promjenu u tome što sudije za utakmice ABA lige ove sezone ne određuje Danko Radić već Aleš Kamnikar.

“Što se tiče Partizana, dosudili su mi tehničku grešku nakon očiglednog auta za nas, bez upozorenja, a nisu svirali ni prekršaj na Brejsi Rajtu u posljednjoj sekundi. U Kragujevcu su nas oštetili Crnogorci jer favoriziraju Budućnost, Srbi sude tako da pomognu svojim klubovima, Slovenci štite Olimpiju. Sve je to jedna gusto isprepletena interesna mreža. Nemojte misliti da sve trpam u isti koš. Sa sudijama poput Ilije Beloševića, Milivoja Jovčića, Mateja Boltauzera otišao bih i na kraj svijeta.

Ipak, nije govorio samo u sudijama.

“Ne bježim od svoje odgovornosti, previše je sličnih poraza da u njima ne bi bilo niti trenerske krivice, ali naše rezultate uslovile su i povrede. Zbog njih se nismo stabilizovali na poziciji plejmejkera i zbog njih smo padali u završnicama. Tomas, koji može biti lider samo kada je fizički spreman, i dalje ne trenira zbog povrede, nego samo igra utakmice”, zaključio je Petrović.

Bonus video: