Žele da naprave još jedno čudo

"Pozivam navijače da nam pomognu, da uživaju u košarkaškoj predstavi, jer sigurno da ovakvi igrači koji nastupaju za Lokomotivu, ne dolaze tako često u Podgoricu”, kaže Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija
79 pregleda 7 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Ažurirano: 05.03.2013. 14:50h

Da su birali težeg rivala u četvrtfinalu Evrokupa, košarkaši Budućnost Volija ne bi mogli izabrati od Lokomotive Kuban.

Ime ruskog tima ljubiteljima igre pod obručima nije zvučno kao CSKA, Himkija ili Uniksa, ali imena koja igraju za taj tim ulivaju strahopoštovanje.

Jedan od ključnih igrača je Aleks Marić, nekadašnji centar Partizana i Panatinaikosa, tu su još litvanski reprezentativci Simas Jasaitis i Mantas Kalnietis, Grk Nik Kalates, Derik Braun, prošle sezone član San Antonija, prvi plej Rusije Sergej Bikov, doskorašnji igrač Emporio Armanija Ričard Hendriks i bivši reprezentativac “zbornaje” Aleksej Savrasenko.

Ovakav roster jasno pokazuje da je pred Podgoričanima težak, gotovo nemoguć zadatak da se ostvari makar i minimalna pobjeda.

Međutim, ne žele da se unaprijed predaju, već će pokušati da još jednom nadmaše mogućnosti i ostvare pobjedu.

Odbrana će biti najveći adut, jer je Budućnost Voli druga najbolja defanzivna ekipa u ovom takmičenju sa prosječno primljenih 72,7 poena po meču.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo se našli u poziciji da igramo četvrtfinale Evrokupa, posebno zbog činjenice da igramo protiv jednog ovakvog protivnika kao što je tim iz Rusije. Radi se o najjačem timu koji je ove sezone dolazio u “Moraču“, a po sastavu koji je napravljen, po ambicijama je najozbiljniji kandidat za osvajanje ovog takmičenja. Pred našim navijačima, bez obzira na sve razlike koje su na njihovoj strani, želimo da odigramo dobar meč i da ih iznenadimo. Pozivam navijače da nam pomognu, da uživaju u košarkaškoj predstavi, jer sigurno da ovakvi igrači koji nastupaju za Lokomotivu, ne dolaze tako često u Podgoricu”, kaže Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Eliminacijom Banvita, “plavi” su nadmašili sva očekivanja.

Sada ostaje pitanje da li je realno da se može savladati sastav Jevgenija Pašutina.

“Moramo na terenu da vidimo da li je realno da ih dobijemo ili ne. Jasno je o kakvom se kvalitetu radi, tu dilema nema ni kod nas ni kod bilo kog poznavaoca ove igre. Na terenu ćemo dati sve od sebe da ih iznenadimo, a na kraju ćemo vidjeti da li je to moguće. Za nas je ovo dobra prilika da se izmjerimo sa nivoom kvaliteta kao što je Lokomotiva i na taj način dokažemo svoj kvalitet. Nadam se da će i Vladimir Mihailović biti spreman za meč i da ćemo dati svoj maksimum u ovom trenutku”, objasnio je Radonjić.

Aleksa Popović napominje da su Rusi izuzetno kvalitetan sastav, kadar da osvoji trofej.

“Lokomotiva je odlična ekipa, jedan je od favorita za osvajanje Evrokupa. Imaju igrače velikog renomea, biće veoma teško, ali moramo da pokušamo da nametnemo naš stil igre - agresivno i jako u odbrani svih 40 minuta i ukoliko nam se ukaže prilika za pobjedu, sigurno ćemo je iskoristiti”, zaključio je Popović.

Interesantno je da su oba tima prošle sezone eliminisana u četvrtfinalu od kasnijih finalista.

Valensija je bila bolja od Budućnost Volija, dok je Lokomotivu Kuban eliminisao Himki.

Pravdu na ovom meču dijeliće Guerino Kerebuh (Italija), Emilio Pisaro Peres (Španija) i Sergej Zaščuk (Ukrajina).

Cijena karte je tri eura, a prodavaće se tri sata prije početka meča na šalterima dvorane “Morača”.

Pašutin: Budućnost je odlična ekipa

Lokomotiva Kuban u Podgoricu dolazi kao apsolutni favorit, ali to mora da dokaže na terenu. Toga je svjestan i Jevgeni Pašutin, šef struke ruskog tima.

“Ulazimo u stadijum odlučujućih utakmica. Budućnost je odlična, mlada ekipa, koja igra dobru odbrambenu košarku. Imaju, takođe, dobar balans unutrašnje i spoljne linije. Naš zadatak je da zaustavimo njihove šutere i prikažemo igru kao u meču sa Neptunasom, koja je bila agresivna i sa dosta rotacije. Svjesni smo važnosti meča i pritiska kojem smo izloženi, ali bićemo spremni”, naglasio je Pašutin.

Bonus video: