PAO dočekuje Anadolu Efes

Za razliku od prethodnog kola, ova runda Top 16 faze Evrolige ne donosi nijedan derbi. Međutim, nekoliko duela privlači pažnju, a prije svega gostovanje Anadolu Efesa u Atini
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2013. 15:58h

Za razliku od prethodnog kola, ova runda Top 16 faze Evrolige ne donosi nijedan derbi. Međutim, nekoliko duela privlači pažnju, a prije svega gostovanje Anadolu Efesa u Atini.

Ekipa iz Istanbula je u sjajnoj seriji, vezala je sedam pobjeda, a posljednje dvije protiv favorizovanih Real Madrida i moskovskog CSKA. Sa druge strane, Panatinaikos igra promjenljivo i gledajući trenutnu formu, Anadolu Efes je favorit.

Pažnju privlači i gostovanje Himkija u Barseloni. Domaći tim želi da se revanšira Rusima za poraz u januaru, kada je dao samo 65 poena, najmanje ove sezone u Evroligi. Ovaj duel će biti poseban i za Pita Majkla, koji će odigrati svoj 100. meč u elitnom takmičenju.

Bitan meč biće odigran u Vitoriji, gdje će Kaha laboral dočekati Makabi. Ekipa Žana Tabaka bi se pobjedom primakla četvrtfinalu, dok izraelski tim mora da dobije ako želi da ostane u trci za nastavak takmičenja.

Bešiktaš će protiv Olimpijakosa juriti prvu pobjedu u Top 16 fazi. Turski tim igra slabo i teško je očekivati da će osvojiti prve bodove. Aktuelni prvak Evrope je u dobroj formi i favorit je u ovom duelu. Najveći adut Pirejaca je Vasilis Spanulis, koji je pogodio najmanje jednu trojku u 19 od posljednjih 20 mečeva.

Parovi

Četvrtak

Grupa E

Real Madrid – Brose baskets (20.45)

Grupa F

Bešiktaš – Olimpijakos (19)

Kaha laboral – Makabi (20.30)

Montepaski – Fenerbahče (20.45)

Barselona – Himki (20.45)

Petak

Grupa E

CSKA Moskva – Alba (17)

Unikaha – žalgiris (20.45)

Panatinaikos – Anadolu Efes (21)

Bonus video: