Popović: Ne interesuje me lični učinak, pobjeda je važnija

"Mi smo ekipa u kojoj u svakoj utakmici iskoči neko drugi. Ovoga puta sam to bio ja, ali je najvažnije da smo dobili", kaže Aleksa Popović
2 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2013. 17:25h

Pribojavali su se košarkaši Budućnost Volija gostovanja u Zadru, i to sa razlogom. U dvorani koja nosi ime legendarnog Krešimira Ćosića, ove sezone su pali Igokea, Crvena zvezda, Partizan, ali prema dešavanjima na terenu, razloga za brigu nije bilo.

Dominirali su Podgoričani na krilima sjajnog Alekse Popovića. Istini za volju, bilo je pada u igri, posebno u posljednjoj dionici, ali je na kraju upisana pobjeda koja je odškrinula vrata završnog turnira.

"Veoma važna pobjeda za nas, uspjeli smo da savladamo neugodnu ekipu Zadra u gostima. Otvorili smo dobro utakmicu u fazi odbrane i napada, sve je funkcionisalo na pravi način. To nam je donijelo samopouzdanje, stekli smo veliku prednost, ali smo u trećoj, a posebno u posljednjoj četvrtini pali u igri, što je Zadar iskoristio i približio nam se. Međutim, smogli smo snage da finiš meča odigramo mirno, sa maksimalnom koncentracijom, dali smo neke važne poene i na kraju smo zasluženo došli do dva boda. Ova pobjeda nam mnogo znači pred finiš sezone i ključne mečeve, posebno u Kragujevcu", ističe Aleksa Popović, junak trijumfa u Zadru.

I u trenucima kada je Zadar prijetio da napravi preokret (pet minuta prije kraja prišao na minus četiri - 59:55), “plavi” su pokazali karakter i otklonili sve dileme oko konačnog ishoda.

"Stekli smo visoku prednost koju nismo uspjeli da sačuvamo. Dešava nam se to često ove sezone. Međutim, bitno je da smo došli do pobjede, a nadam se da će koncentracija biti maksimalna u narednim mečevima. Imali smo prije gostovanja u Zadru težak meč protiv Banvita, što je možda i uticalo da padnemo u igri. Ipak, pokazali smo karakter, nismo dozvolili da Zadar preokrene".

Praktično od novembra, kada je startovao Evrokup, Podgoričani nisu imali cijelu sedmicu na raspolaganju da se odmore i pripreme za naredni susret. Sada će imati tu “privilegiju” i to pred važno gostovanje u Šumadiji.

"Konačno ćemo imati vremena da se odmorimo i na miru treniramo cijele nedjelje. Duel u Kragujevcu je možda i ključni ove sezone, jer ako trijumfujemo, bićemo blizu fajnl-fora. Sigurno da će biti veoma teško, Radnički je kvalitetna ekipa. Međutim, imamo motiva na pretek, nadam se da ćemo odigrati dobro, posebno u fazi odbrane, što će biti prvi preduslov da se nadamo pobjedi".

Sa 29 poena (dvojke 7-4, trojke 6-5), tri skoka i dvije ukradene lopte (32 indeks poena), Aleksa Popović je drugi najkorisniji igrač 22. kola ABA lige. Međutim, više od dobre igre, reprezentativca Crne Gore raduje pobjeda u Dalmaciji.

"Sigurno da sam odigrao najbolji meč ove sezone. Polazilo mi je sve od ruke, ali ne bih isticao sebe u prvi plan. Mi smo ekipa u kojoj u svakoj utakmici iskoči neko drugi. Ovoga puta sam to bio ja, ali je najvažnije da smo dobili. Uopšte ne razmišljam o ličnom učinku, uspjeh tima je na prvom mjestu. Želimo da na pravi način odradimo finiš sezone u ABA ligi i Evrokupu", zaključio je Popović.

Evroliga i ABA liga traže kompromis

Rukovodstvo Evrolige saopštilo je da je pravilnik ovog takmičenja jasan i da bi prema njemu finalisti fajnl-fora ABA lige naredne sezone trebalo da učestvuju u elitnom takmičenju.

Međutim, zbog cjelokupne zbrke sa čelnicima regionalnog takmičenja pokušaće da pronađu kompromisno rješenje, ali samo za tekuću sezonu.

"Evroliga želi da ispravi izjave gospodina Josipa Bilića, koje su se pojavile u medijima za vikend. Želimo da pojasnimo da se pravilnikom Evrolige odlučuje ko će se plasirati u EL, a ne statutima nacionalnih takmičenja. Takav je slučaj i u ostalim međunarodnim takmičenjima. Ipak, zbog trenutne situacije, Evroliga je u razgovorima sa predsjednikom ABA lige kako bismo pronašli rješenje koje će se odnositi samo na ovu sezonu, kako bismo zaštitili sportske interese klubova koji ove sezone nastupaju u ABA ligi. Kada dođemo do rješenja, ono će biti objavljeno, a to će se desiti u narednih nekoliko dana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: