Radonjić: Važna pobjeda

"Znali smo da nas čeka vruć teren i da će Zadrani dati sve od sebe da nas pobijede, bez obzira na probleme", objasnio strateg Podgoričana
1 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Ažurirano: 25.02.2013. 00:00h

Budućnost Voli je uspješno preskočila gostovanje u Zadru i nalazi se na dobrom putu da se treći put uzastopno nađe među četiri najbolja tima u Aba ligi.

“Dobro smo otvorili utakmicu, što je bilo jako važno. Napravili smo razliku, ali nismo uspjeli da materijalizujemo kvalitet igre u drugoj četvrtini i dođemo do još veće prednosti. Znali smo da nas čeka vruć teren i da će Zadrani dati sve od sebe da nas pobijede, bez obzira na probleme. Imali su priliku da nas stignu, međutim, u završnici smo uspjeli da popravimo odbranu i bili smo pametniji u napadu. Osim toga, pogodili smo važne šuteve i opet se odvojili na dovoljnu razliku da imamo mirnu završnicu”, istakao je Radonjić.

On je napomenuo da je njegov tim prije nekoliko dana imao težak meč u Evrokupu protiv Banvita.

“Ovo nam je vrlo važna pobjeda, jer smo se prije neki dan dosta fizički i emotivno potrošili. To je sigurno malo uticalo na koncentraciju, koja je na trenutke trebalo da bude veća, posebno u posljednjoj četvrtini. Srećni smo što smo u prilici da se borimo za fajnl-for, mada je sve veoma gusto i znamo da nas čeka težak posao, pogotovo na vrućim gostovanjima Radničkom i Crvenoj zvezde. Međutim, daćemo sve od sebe da ostvarimo najbolji mogući plasman“, zaključio je strateg „plavih“

Ante Nazor, trener Zadra, kazao je da je Budućnost Voli za klasu bolji tim.

“O tome svjedoče i rezultati, odnosno činjenica da se bore za plasman na završni turnir i blizu su tog uspjeha. Nemam šta da zamjerim mojim igračima, borili su se i pokazali htijenje nakon lošeg otvaranja utakmice i rezultatskog minusa. U posljednjoj četvrtini nam se ukazala prilika, došli smo na četiri koša zaostatka i promašili smo otvoreni šut”.

Bonus video: