ABA liga: U Evroligu ide prvak i najbolje plasirana ekipa regularnog dijela

"Propozicije Jadranske lige su jasne, plasman u Evroligu obezbediće prvak fajnal-fora i najbolje plasirana ekipa u regularnom dijelu takmičenja", rekao je Bilić za Tanjug
1 komentar(a)
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 23.02.2013. 18:09h

Direktor ABA lige Josip Bilić demantovao je danas informaciju da će finalisti završnog turnira Jadranske lige igrati u Evroligi u narednoj sezoni.

Pojedini srpski mediji prenijeli su izjavu direktora Evrolige za komunikacije Dijega Fernandesa, koji je rekao da će plasman u najelitnije evropsko klupsko takmičenje obezbijediti tri najbolje ekipe sa fajnl-fora.

"Nisam pročitao tu vijest, čuo sam i mogu da kažem da je to čista dezinformacija. Propozicije Jadranske lige su jasne, plasman u Evroligu obezbijediće prvak fajnal-fora i najbolje plasirana ekipa u regularnom dijelu takmičenja", rekao je Bilić za Tanjug.

Bilić je dodao da se teoretski može dogoditi da finalisti plej-ofa obezbijede plasman u Evroligu.

"To je teoretski ostvarivo, ako bi Igokea zadržala prvo mjesto na tabeli i igrala finale recimo sa Radničkim iz Kragujevca. Ukoliko bi Radnički pobijedio u finalu, išao bi u Evroligu, ali mi to u ovom trenutku ne možemo da znamo", objasnio je Bilić.

Na tabeli trenutno vodi Igokea sa skorom 17-5, slijede Crvena zvezda (15-6), dok Budućnost Voli, Radnički i Partizan imaju po 13 pobjeda i osam poraza.

Bonus video: