Đilas: KSS speman da pomogne da se smanje tenzija između Partizana i Crvene zvezde

"Učiniću sve što je u mojoj moći da se dijalog dva kluba iz medija premjesti na košarkaški teren, jer je svima jasno da teške riječi...neće doprinijeti razvoju srpske košarke", rekao je Đilas
0 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: Tanjug
Dragan Đilas, Foto: Tanjug
Ažurirano: 20.02.2013. 17:44h

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da je spreman da organizuje sastanak koji bi doprinio smanjenju tenzija između Partizana i Crvene zvezde, ali da mora da postoji iskrena spremnost oba kluba za razgovor.

"KSS je uvijek spreman da organizuje bilo koji sastanak koji bi doprinio smanjenju tenzija među klubovima...Da bi do sastanka došlo, potrebno je da postoji iskrena spremnost oba kluba za razgovor. Učiniću sve što je u mojoj moći da se dijalog dva kluba iz medija premjesti na košarkaški teren, jer je svima jasno da teške riječi...neće doprinijeti razvoju srpske košarke", napisao je Đilas u svom saopštenju.

Trener Partizana Duško Vujošević i predsjednik Zvezde Nebojša Čović imali su još prije početka sezone raspravu preko medija.

Tenzije su dostigle vrhunac u finalu Kupa Radivoja Koraća, kada je meč prekinut zbog divljanja huligana. Prepirka se nastavila i posle utakmice.

Čović je u utorak objavio otvoreno pismo Đilasu u kome traži da organizuje sastanak dva kluba da bi se smanjile tenzije pred početak Superlige.

"Napominjem da KSS nema ingerencije nad domaćom ligom, ali da smo spremni da ih preuzmemo kako bismo obezbijedili regularnost takmičenja i učinili sve da se scene iz Kragujevca ne ponove. U skladu sa takvom namjerom organizovaćemo sastanak sa predstavnicima Udruženja klubova Kosarkaške lige Srbije tokom naredne nedelje. Očekujemo da na tom sastanku budu prisutni predstavnici svih zainteresovanih klubova", naveo je Đilas.

Bonus video: