Ajzea Tomas: Lebron je veći atleta od Džordana

"Lebron je najbolji atleta današnjice i vjerovatno je bolji atleta nego što je Majkl bio. Veći je, brži i jači", rekao je Tomas
99 pregleda 1 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: BETA/AP
Lebron Džejms, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 20.02.2013. 16:19h

Osvajač dva prstena u NBA ligi sa Detroitom Ajzea Tomas uključio se u debatu koja je prethodnih dana aktuelna u SAD - riječ je o pokušaju da se Lebron Džejms uporedi sa Majklom Džordanom.

"Obojica su sjajni igrači i obojica su odlični u svojim područjima. U mojoj eri nismo vidjeli atletu poput Majkla - skakao je više od svih drugih, bio je malo brži od svih ostalih i bio je najbolji atleta", rekao je Tomas za ESPN.

"S druge strane, Lebron je najbolji atleta današnjice i vjerovatno je bolji atleta nego što je Majkl bio. Veći je, brži i jači".

Na pitanje koji bi od njih dvojice pobijedio u igri jedan na jedan, Tomas je ponudio diplomatski odgovor.

"Kada ih stavite na parket jednog protiv drugog zavisilo bi od pravila po kojima bi se igralo, ali i treneru. Tako da puno toga treba uzeti u obzir. Da Džordan nije upoznao Fila Džeksona da li bi bio isti igrač? Mislim da je Fil imao puno zasluga vezanih za njegov uspjeh. Čini se da je Lebron sada isto u pravoj situaciji sa pravim trenerom (Erik Spolstra) i saigračima i njegov talenat cvjeta", zaključio je bivši igrač Detroita.

Bonus video: