Mihailović: Pokušaćemo da napravimo iznenađenje

U goste stiže Banvit, lider šampionata Turske. Budućnost Voli mora da slavi sa više od devet razlike kako bi se plasirao u četvrtfinale
0 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: Aba liga
Vladimir Mihailović, Foto: Aba liga
Ažurirano: 18.02.2013. 15:26h

Da li Budućnost Voli može drugi put uzastopno da se plasira u četvrtfinale Evrokupa? To je pitanje koje muči navijače crnogorskog šampiona, a odgovor će dobiti sjutra veče kada je na programu duel posljednje runde druge faze. U goste stiže Banvit, lider šampionata Turske koji u posljednje vrijem igra u sjajnoj formi. Snagu izabranika Orhuna Enea osjetio je i moćni Anadolu Efes. To jasno pokazuje da je pred “plavima” težak zadatak. Uz to, moraju da savladaju tim iz Bandirme sa više od devet poena razlike kako bi otišli u četvrtfinale.

"Nema sumnje da je pred nama težak meč, možda i najteži u dosadašnjem dijelu Evrokupa. Banvit je sjajna, iskusna ekipa i biće veoma teško doći do pobjede. Da bismo prošli, treba nam trijumf od 10 razlike, što je samo po sebi izuzetno teško. Mi ćemo dati sve od sebe da ih savladamo, a da li ćemo u tome uspjeti, ostaje da se vidi. Želje i motiva imamo", objašnjava Vladimir Mihailović, bek Budućnost Volija.

Da li je realno da crnogorski šampion slavi sa 10 razlike?

"Gledajući njihov sastav, individualni kvalitet, formu u kojoj igraju, nerealno je očekivati da ih možemo dobiti tom razlikom. Ipak, pokušaćemo da to uradimo, nemamo šta da izgubimo. Sigurno da postoji određeni pritisak što moramo da jurimo prednost, ali izaći ćemo na teren i pokušati da napravimo iznenađenje.

U prvom meču Banvit je kaznio svaku grešku Budućnost Volija. Sada se greške moraju svesti na najmanju moguću mjeru.

"Moramo igrati maksimalno angažovano i koncentrisano svih 40 minuta. Jednostavno, moramo da odigramo najbolju utakmicu ove sezone kako bismo ih savladali. Oni su iskusna, kvalitetna ekipa koja će znati da kazni svaku našu grešku. Zbog toga koncentracija mora biti na visokom nivou. Pokušaćemo da napravimo iznenađenje i plasiramo se u četvrtfinale", zaključio je Mihailović.

Meč se igra u srijedu u 18 sati, a ulaznice koštaju tri eura.

Bonus video: