Zapad pobijedio Istok, Pol MVP

Najbolji igrač utakmice bio je plejmejker Zapada iz Los Anđeles Klipersa, Kris Pol, koji je postigao 20 poena i imao 15 asistencija i četiri ukradene lopte
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2013. 10:32h

Košarkaška ekipa Zapadne konferencije pobjednik je 62. ol-star utakmice američke NBA lige, pošto je sinoć u Hjustonu, u Teksasu, pobijedila tim Istočne konferencije sa 143:138.

Najbolji igrač utakmice (MVP) bio je plejmejker Zapada iz Los Anđeles Klipersa, Kris Pol, koji je postigao 20 poena i imao 15 asistencija i četiri ukradene lopte.

Ovo je treća uzastopna pobjeda Zapada nad Istokom u prijateljskom egzibicionom nadmetanju, koje se organizuje od 1951. godine.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Djurent sa 30 poena i šest skokova, Blejk Grifin ubacio je 19 koševa, Džejms Harden 15, dok je Rasel Vestbruk dodao 14.

Kobi Brajant postigao je devet poena, uz osam asistencija, ali je u poslednjim minutima u dva navrata blokirao dva šuta Lebrona Džejmsa.

U ekipi Istoka najbolji je bio Karmelo Entoni sa dabl-dabl učinkom od 26 pogodaka i 12 uhvaćenih lopti, Dvejn Vejd postigao je 21 poen i imao sedam dodavanja, dok je Lebron Džejms dodao 19 koševa.

„Timski smo odigrali dobro u odbrani. Kobi je bio dobar, teško je zaustaviti Lebrona, ali dao je sve od sebe. Uspio je da blokira dva Lebronova šuta, ali nas je Kris Pol veoma dobro držao u igri”, rekao je Djurent.

Ekipa Zapada je vodila poslije sve tri četvrtine, ali tokom tih perioda nije uspjela da stekne više od osam poena prednosti.

U četvrtoj dionici je Zapad ipak smogao snage da se odvoji i stekne dvocifrenu razliku, predvođen Raselom Vestbrukom i Džejmsom Hardenom.

Pol je pogodio trojku, a Brajant je poslije koša blokirao šut Džejmsa, nakon čega je Djurent zakucao za 136:126.

Zapad je prednost čuvao i atraktivnim zakucavanjem Grifina. On je sebi asistirao, tako što je loptu prvo bacio o tablu, a nakon toga poentirao za 142:134.

„Bilo je sjajno igrati drugi put u Hjustonu. Istok nije pobijedio, ali svi smo pobjednici, jer smo učesnici ol-star utakmice. Bilo je sjajno”, rekao je Dvejn Vejd.

Slavne ličnosti bile u prvim redovima: Bijonse i Džej Zi

Tokom utakmice igrači su izvodili skečeve i zbijali šale na račun protivnika. čak su i brojne poznate ličnosti koje su sjedjele pored terena učestvovale, pošto je Vestbruk u pokušaju da oduzme loptu protivniku uletio na mjesta pevačice Bijonse i njenog supruga, muzičara Džej Zija.

Galerija

Bonus video: