Irving najbolji trojkaš, Ros najbolje zakucava

U prvom krugu zakucavanja, takmičare je ocjenjivao žiri u kome su bile sve same legende NBA lige - Hakim Olajdžuvon, Klajd Dreksler, Dikembe Mutombo, Rudi Tomjanovič i Jao Ming
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2013. 09:28h

Kajr Irving, član Klivlenda, je najbolji trojkaš, a “ruki” Toronta Terens Ros je pobijedio u zakucavanju, drugog dana “ol-star” vikenda koji se održava u Hjustonu.

U takmičenju u šutiranju trojki, učestvovalo je po šest igrača, tri iz svake konferencije.

Osim Irvinga, Istok su predstavljali Pol Džordž (Indijana), Stiv Novak (Njujork), dok su za Zapada šutirali Rajan Anderson (Nju Orleans), Mat Boner (San Antonio) i Stefon Kari (Golden Stejt).

Takmičenje je održano u dva kruga.

U prvom je svaki igrač dobio minutu za 25 lopti postavljenih na pet šuterskih pozicija, a rezultati su se sabirali unutar konferencija.

U tom dijelu takmičenja, Zapad je odnio pobjedu sa 54 boda, a igrači iz Istočne konferencije imali su 45.

U drugom krugu priliku za individualnu pobjedu dobili su najbolji iz prvog kruga, Boner (19 poena) i Irving (18).

Član “mamuza” je sakupio 20 bodova, ali Irving je bio uspješniji i sa 23 boda odnio pobjedu.

Prošle sezone slavio je krilni centar Minesote Kevin Lav, koji nije branio titulu zbog povrede.

"Želio sam dapokažem da se mogu da se nosim sa najboljim šuterima NBA lige, jer inače mislim da sam bolji kada šutiram nakon driblinga, nego ovako iz mjesta. Nikad nisam mislio da ću pobijediti Stiva Novaka i Meta Bonera, ali sam, se trudio da budem što efikasniji i eto, dogodilo se", izjavio je Irving.

Ros je u finalu takmičenja u zakucavanja bio bolji od člana Jute Džeremi Evansa, prošlogodišnjeg pobjednika.

U finalnoj fazi Ros je prvo obukao dres Vinsa Kartera, pa zakucao jednom rukom nakon okreta od 360 stepeni, da bi takmičenje završio zakucavanjem preko dječaka Majkla Kostola.

Pri tome je loptu provukao kroz noge i zakucao jednom rukom.

"Dan ranije sam mu rekao da ću skočiti preko njega, ali mu nisam rekao da ću provući loptu kroz noge. Bio je prilično nervozan. Iskreno, ovo mi je bilo prvo veliko takmičenje u zakucavanjima pa sam i ja bio dosta nervozan”, izjavio je 22-godišnji Ros, koji je dobio 58 odsto glasova navijača.

U ranijoj fazi takmičenja, učestvovali su još Džerald Grin (Indijana) i Džejms Vajt (Njujork), odnosno Erik Bledso (Los Anđeles Klipers) i Kenet Farid (Denver).

U prvom krugu zakucavanja, takmičare je ocjenjivao žiri u kome su bile sve same legende NBA lige - Hakim Olajdžuvon, Klajd Dreksler, Dikembe Mutombo, Rudi Tomjanovič i Jao Ming.

Galerija

Bonus video: