Radonjić: Maksimalno angažovano do pobjede

"Iako nas je poraz u Rusiji malo poremetio, maksimalno ozbiljno ćemo pristupiti utakmici", istakao Nikola Ivanović
91 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.02.2013. 14:27h

Na mini pauzu od dvije sedmice u ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija su otišli zadovoljni nakon pobjede protiv Cibone u Zagrebu.

Sada je raspoloženje potpuno drugačije - na senzacionalan poraz od Sutjeske u finalu Kupa Crne Gore, nadovezao se i neuspjeh u duelu sa Trijumfom u Evrokupu.

Prava na grešku više nema, Podgoričani sjutra veče (19 časova) moraju da pobijede Široki kako bi ostali u trci za plasman na završni turnir regionalne lige.

U goste im stiže nepredvidljiv tim, koja kada ima svoj dan može da iznenadi svakoga...

"Široki je dolaskom dva Amerikanca podigao nivo igre i izbjegao borbu za opstanak. Sa dvije pobjede u gostima pokazao je da ima kvalitet da se nosi sa ekipama koje se nalaze u vrhu tabele. Da bismo savladali Široki, svih 40 minuta moramo biti na visokom nivou. Savladali su Partizan, Zadar i Solnok u odlučujućem meču u borbi za opstanak. S druge strane, nama dodatno opterećenje predstavlja to što smo jedina ekipa u ligi koja ima šanse da nastavi takmičenje u Evropi", istakao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Strateg crnogorskog šampiona se složio sa konstatacijom da su utakmice u Kupu Crne Gore bile najgore koje je Budućnost Voli odigrala ove sezone.

"Svakako me raduje 30 minuta dobre igre protiv Trijumfa, ali je zatim uslijedio pad koji je protivnik iskoristio i stekao prednost. Protiv Širokog ćemo pokazati da čitav meč možemo da igramo na visokom nivou i siguran sam da ne mogu da se ponove loša izdanja iz Kupa. Očekivani pad forme poslije žestokog perioda treba da se što prije niveliše u nešto što nam može donijeti podizanje kvaliteta igre, a Široki je prva prepreka na tom putu".

Nikola Ivanović očekuje težak duel, ali se nada novoj pobjedi svog tima nad predstavnikom BiH.

"Iako nas je poraz u Rusiji malo poremetio, maksimalno ozbiljno ćemo pristupiti utakmici. Očekujem kvalitetan meč, koji će biti dobra uvertira pred težak raspored koji nas očekuje do kraja lige. Budućnost u svaki utakmicu ulazi maksimalno ozbiljna i motivisana, tako da postoji određena vrsta pozitivnog pritiska. Uvijek pokušavamo da igramo i preko svog maksimuma, što je teško kad se igra na tri fronta, ali naredni period će pokazati koliko smo spremni", zaključio je Ivanović.

Duel počinje u 19 časova, a prodaja ulaznica po cijeni od dva eura počinje tri sata ranije.

Bonus video: