Real u Istanbulu

Biće ovo duel timova koji su u sjajnoj formi. Domaćin je vezao pet pobjeda u Evroligi, dok Madriđani imaju dva trijumfa više
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2013. 10:48h

Nakon dvonedjeljne pauze, utakmicama 7. kola nastavlja se takmičenje u Top 16 fazi Evrolige. Najinteresantniji meč odigraće se u Istanbulu, gdje će Anadolu Efes ugostiti neporaženi Real.

Biće ovo duel timova koji su u sjajnoj formi. Domaćin je vezao pet pobjeda u Evroligi, dok Madriđani imaju dva trijumfa više.

"Igramo veoma važnu utakmicu protiv Reala. Želimo da odigramo dobro i nastavimo seriju pobjeda protiv tima koji još nema poraz u Top 16 fazi. Ovo je duel za vrh tabele, a naš cilj je da budemo uvijek među najboljima. Očekujem podršku navijača, a uz njihovu pomoć možemo napraviti istorijsku noć", istakao je Oktaj Mahmuti, trener Anadolu Efesa.

Španci cijene domaćina, ali se nadaju nastavku trijumfalne serije.

"Očekujem tešku utakmicu, Efes ima sjajan sastav. U reketu su Erden i Savanović, a spolja Farmar, koji je prošle sezone odigrao sjajno protiv nas, i Vujačić. Mogu dobiti svakoga, svjesni smo toga i spremni za veliku borbu. Nadam se novo slavlju", bio je jasan strateg Reala Pablo Laso.

Interesantno će biti u “Nokija areni”, gdje će snage odmjeriti Makabi i Barselona. Ekipa Dejvida Blata već ima četiri poraza i mora da slavi ako želi da ostane u trci za četvrtfinale. Sa druge strane, nakon osvajanja “Kupa kralja”, Katalonci dolaze puni samopouzdanja i riješeni da novim trijumfom osiguraju plasman među osam najboljih.

Huanu Karlos Navaru nedostaje još jedna pogođen šut iza linije 6,75 metara da prestigne Đanluku Bazilea (obojica dala po 421) i postane najbolji trojkaš u istoriji Evrolige.

Parovi

Četvrtak

Grupa E

CSKA - Panatinaikos (17)

Alba - Unikaha (19)

Anadolu Efes - Real (20.45)

Brose baskets - Žalgiris (20.45)

Grupa F

Makabi - Barselona (20.05)

Petak

Grupa F

Himki - Olimpijakos (16.30)

Fenerbahče - Bešiktaš (19)

Montepaski - Kaha laboral (20.45)

Bonus video: