Poraz Budućnost Volija u Moskvi

Meč je riješen na startu posljednje četvrtine, kada je na krilima Sergeja Karaševa (dao 11) poena, domaćin napravio seriju 13:0 i poveo 64:52
8 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.02.2013. 17:37h

Zahvaljujući Sergeju Karaševu, jednom od najtalentovanijih igrača u Evropi, Trijumf je stigao do pobjede u duelu protiv Budućnost Volija.

Karašev je, naime, sa 11 poena predvodio seriju Rusa od 13:0, kojom su od minus jedan (51:52) stigli do plus 12 (64:52).

Nakon toga, povratka za crnogorskog šampiona više nije bilo...

A činilo se sredinom treće dionice da su “plavi” u pravom ritmu, da imaju kontrolu igre i rezultata, jer su imali dvocifrenu prednost (42:32).

Nažalost, to je bilo kratkog daha, lako je “prosuta” prednost, a kazna je stigla na startu odlučujuće četvrtine i poraz je bio neminovan.

Karašev je meč okončao sa 24 poena (trojke 8-5), dok je Tajvan Meki dodao 16 koševa, uz osam asistencija.

U redovima gostiju najefikasniji je bio Marko Popović sa 18 pogodaka (pet trojki), a dvocifren košgeterski učinak imao je još centar Duško Bunić (11).

Krenulo je loše po goste, jer je Trijumf na isteku 3. minuta imao vođstvo od 7:0. Bio je to znak za Radonjića da zatraži minut odmora.

To je dalo rezultat, smirio je svoje izabranike, koji su prišli na 7:5 i do kraja prve dionice nisu dozvolili rivalu da se ponovo odlijepi (18:16).

Sredinom druge četvrtine, Karašev je trojkom odveo svoj tim na 26:19 i Budućnost Voli je ponovo bila na pragu značajnijeg minusa.

Međutim, uslijedio je odgovor Podgoričana, koji su serijom 8:0 (koju je trojkom zaključio Marko Popović) prvi put stigli do vođstva (27:26) na isteku 17. minuta.

Do odlaska na odmor igralo se koš za koš, a na veliki odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom (30:30).

Nastavak meča otvorio je košem Devin Sirsi, a onda je krenuo period sjajne igre Budućnost Volija.

Odbrana je bila izuzetna, napad tečan, što je donijelo seriju 12:0 i vođstvo od 42:32. U tim trenucima igrači Trijumfa bili su na ivici ponora.

Vasili Karašev zatražio je minut odmora, uspio je da smiri svoje igrače i nađe petorku koja će parirati rivalu.

Stizali su Rusi minus i pred odlučujućih 10 minuta imali su svega poen zaostatka (51:52).

Na početku posljednjeg perioda igre, razgoropadio se mladi Karašev.

Vezao je tri trojke sa preko sedam metara, potom je ubacio dvojku, a pridružio mu se i Artjom Vihrov, koji je zakucavanjem završio kontru svog tima.

To je bilo dovoljno da Trijumf ode na dvocifrenu prednost (64:52), nakon čega je uslijedila rutinska završnica i siguran trijumf domaćina.

Banvit savladao Budiveljnik, “plavi” jure plus 10

U drugom meču grupe I, Banvit je pred svojim navijačima savladao Budiveljnik 94:85 (24:25, 31:20, 16:24, 23:16) i došao do treće pobjede.

Sada je jasna slika kada je u pitanju plasman Budućnost Volija u četvrtfinale Evrokupa.

Naš šampion će naredne srijede (18 sati) dočekati tim iz Bandirme i biće mu potrebna pobjeda veća od devet razlike, koliko je izgubio u prvom meču (89:80), kako bi se drugi put uzastopno plasirao među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Bonus video: